Sonnwendfeuer

De langste dag van het jaar is er al! Wat vliegt een jaar toch om! De langste dag van het jaar valt samen met de kortste nacht en wanneer de duisternis haar intrede maakt worden de bergtoppen in vuur en vlam gezet. In diverse van onze partnergebieden kan je genieten van dit spektakel. Vanaf 21H30 worden de bergtoppen in het Montafon verlicht, ook rondom Innsbruck belooft prachtig te worden na zonsondergang.  Bovenstaand beeld is er eentje vanuit het Montafon.

Sonnwendfeuer creëert een indrukwekkende sfeer

In Innsbruck wordt de Nordkette en Axamer Lizum verlicht. Dit is natuurlijk een hele karwei, de ganse dag zijn mensen fakkels aan het bouwen op de bergen. Dit beeld is afkomstig van de blog van Innsbruck, klik maar even hier voor meer foto’s. De traditie van Sonnwendfeuer dateert uit de Middeleeuwen en dient om de geesten en demonen te verjagen. Net zoals Funkenabrennen in de winter.

Sonnwendfeuer Innsbruck

Het resultaat is natuurlijk wel prachtig, hier een plaatje van 2 jaar geleden van de Nordkette. Je ziet het ongetwijfeld vanuit de stad, maar je kan hier ook gewoon naar boven om van boven te genieten.

Sonnwendfeuer

Ook het Montafoner dal wordt weer prachtig verlicht. Hieronder een foto vanop de Hochjoch. Deze traditie vindt al jaren in het Montafon plaats. Je kan er hier meer over lezen. Wanneer ik deze beelden zie neem ik me voor volgend jaar rond deze periode toch eens richting de bergen te trekken. Het Sonnwendfeuer beperkt zich niet tot Voralberg en Tirol, het gebeuren vindt over de hele Alpenregio plaats.

Sonnwendfeuer

Het mooist is deze avond misschien wel De Zugspitz Arena, daar maken ze met het vuur heuse sculpturen, zoals onderstaande bambi! Maar liefst 10000 vuren worden hier deze avond ontstoken. Indrukwekkend om te bekijken en zeker het bezoeken waad. Dit plaatje komt van de website van Zugspitz Arena.

Zit er iemand van onze lezers dit weekend in de Alpen? Stuur dan zeker jouw plaatjes even door!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.