Dankzij onze Landle Carte kunnen we diverse skigebieden ontdekken. Oberstdorf, de Fellhornbahn, Kleinwalsertal en Balderschwang zijn we al gepasseerd. Net zoals Montafon natuurlijk, waar we later deze week halt houden. Eerst nog even de Sonnenkopf verkennen. Die interesse in dat gebied komt vooral van mooie plaatjes die we zagen passeren. Noem het gerust een prachtig gebied vol wit goud! 

De Sonnenkopf praktisch

Een enorm groot pluspunt van de Sonnenkopf-bahn is de bereikbaarheid. Je rijdt de weg af en je bent er! Geen ellenlange bergpasjes, geen dal dat je moet door rijden tot op het einde. Nee dit skigebied ligt op zo’n 863 kilometer van Utrecht,  op weg naar de grotere gebieden zoals Sankt Anton am Arlberg, Lech en Innsbruck ben je hier zeker al gepasseerd. Je ziet er weinig van aan de gondels, enkel de parking. Eenmaal boven wacht een prachtig gebied. Je gaat hier tot op een hoogte van 2300 meter, je overbrugt hier dus een redelijk hoogteverschil, ook op de pistes.

 

In de ochtend was er nog geen zon, gelukkig veranderde dat in de namiddag.

De Sonnenkopf is geen groot gebied, je hebt hier 34 kilometer aan pistes. Er is 1 gondel, 4 zetelliftjes en een boel sleepliften (4 als je het exact wil weten). Deze ochtend om 08h45 gingen de liften open en van drukte was geen spraken. Heerlijk. Op de skipistes ligt nog de sneeuw die afgelopen nacht is gevallen. Heel dit gebied bestaat uit “echte” sneeuw, want ze gebruiken hier geen kunstsneeuw. De drukte bleef de ganse dag afwezig, iets wat ik en Dennis enorm appreciëren.

Eén zetellift op de Sonnenkopf

Eén van de zetelliften van de Sonnenkopf, lekker oldskool hier.

Deze vonden we ook héél leuk.

Eenmaal boven neem je een sleeplift om nog hoger te geraken en dan kan je verder met de zetelliften. Leuke skiroutes ook, die nog niet helemaal brak zijn! Ok volgens mij hebben ze hier totaal geen poederstress en kan je hier op die gloriedagen echt knallen. Als ik dit vergelijk met Montafon en Kleinwalsertal dan is dit de hemel op aarde. Ok het aantal mogelijkheden zal ongetwijfeld beperkter zijn, maar voor mensen die de skiroutes een eerste keer willen ervaren, ga richting de Sonnenkopf!

Niet enkel voor de poederfreaks, ook voor de families is dit weer een top gebied. Net zoals Balderschwang.  Ik weet ze er wel uit te kiezen, tal van ouders zie je hier hun kinderen leren skiën. Zelf kan je perfect jouw techniek verfijnen op de brede pistes. De echte kilometervreter komt hier niet aan zijn trekken, dat is het enige nadeel dat ik kan bedenken. Ook is de Sonnenkopf niet gekend voor zijn après-ski, maar daar kan je dan voor naar Lech of Sankt Anton am Arlberg. In mijn ogen is dat niet echt een “must have” voor ons. Je hebt boven 2 restaurants, eentje met zelfbediening en eentje met bediening, dat laatste heeft een prachtig uitzicht!

Wel een musthave: LEGE pistes!

Onze tip: combineer hem met een groter gebied zoals Montafon, Lech, Sankt Anton am Arlberg,… en je gaat de rust hier nog meer appreciëren. Ga je op wintersport om te genieten en maken de kilometers niet zo uit, dan kan je hier zeker terecht.

Deze wou ik echt nog met jullie delen! Zo mooi!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

3 reacties

Gesloten voor reacties.