Wat een mooi zomerweer krijgen we cadeau van de weergoden. Veel zon warme temperaturen maar zeker niet benauwd en geen regen. Dat is nog eens lekker in de zomervakantie. Afgelopen avond moest ik al mijn tuintje sproeien en voorlopig zit er niet veel neerslag in de modellen dus gaan we te maken krijgen met toenemende droogte. Ook in de rest van Europa is het eigenlijk prima zomerweer met warme temperaturen, kijk eens naar Ierland die gewoon lekker meedoet met 26 graden. Spanje tikt de 40 graden aan dieper in het binnenland, dat is misschien wel iets te veel van het goede. Hoe gaat het verder met de Nederlandse zomer? en het wordt tijd om weer eens wat over sneeuw te vertellen. We gaan niet naar Nieuw-Zeeland. Nee, ik zoek het dichterbij, in eigen land nog wel! SnowWorld in Landgraaf met aan jullie de vraag: top of flop?

Op bovenstaande foto ziet het er eigenlijk wel gaaf uit maar we moeten natuurlijk binnen zijn in Europees grootste overdekte wintersportresort van Europa. Met 7 liften, jawel! en zelfs een 6 persoons stoeltjeslift worden de 5 piste’s eenvoudig bereikt. Op de Matterhorn-piste kunnen afdalingen gemaakt worden van 520 meter.

Begint het al weer te kriebelen of niet? Tijd om eens even naar de website te gaan van SnowWorld in Landgraaf en wat zie ik tot mijn verbazing? Er is afgelopen zondag een nieuw wereldrecord gevestigd met een snelheid van 69,4 km per uur op de blauwe piste door de 21-jarige, voormalig Brits boardercross atleet, Jamie Barrow “Tijdens één van zijn pogingen ging hij zelfs te snel voor de tijdwaarneming (80 meter in minder dan vier seconden). Diverse internationale atleten, die voor de zomertraining weer naar Landgraaf zijn afgereisd, keken vol interesse naar zijn recordpoging.” De mogelijkheden zijn verder enorm. SnowWorld Landgraaf beschikt ook nog eens over een 4-sterren hotel met 100 kamers en 420 bedden.

Geen zin in wintersport? of wil je nog meer avontuur? ga dan eens naar het SnowWorld outdoor park. Klim via touwladders en hangbruggen van paal naar paal, race met de Alpine Coaster en suis langs de bijna 1000 meter lange Ziplines naar beneden. Alle onderdelen zijn geschikt voor jong en oud, sportief en recreatief, maar ook geschikt voor de professionele klimfanaten. Het klimpark is het grootste park van Europa en door gebruik te maken van de natuurlijke hoogteverschillen van de voormalig steenkolenberg (Wilhelminaberg) is het klimpark nog sensationeler.

Ik zie toch wel mooie acties staan op de website en genoeg avontuur. Maarrr, is het top of is het flop? Zijn we snel uitgekeken op zo’n klein baantje of maken we er genoeg vertier om eens een lekker dagje uit te gaan. Ik ben er nog nooit geweest. Misschien kunnen jullie me overtuigen? Ik maak in de reacties een nieuwe reactie aan waarop jullie het duimpje omhoog of omlaag kunnen invullen. Uiteindelijk hebben we dan een resultaat, top of flop?

9 juli zon
Nu snel weer even over naar het mooie zomerweer. Voor het weerwedstrijdje is het spannend hoe lang de zon nog uitbundig blijft schijnen. Gevaar ligt op de loer voor vooral woensdag en zondag. Toch ziet het er qua zonuren de komende tijd echt niet verkeerd uit. Er zal af en toe wat meer bewolking te zien zijn deze week maar de tendens blijft mooi en droog.

Ik ben gek op grafieken want daarop kun je alles in 1 oogopslag zien. Hierboven uitgekauwd het Amerikaanse model. Ziet er gewoon goed uit qua zomerweer. Voorlopig aanhoudend mooi met tijdelijk iets dalende temperaturen en wat meer bewolking maar nog altijd tegen de 20 graden, later weer oplopend. Hoe meer naar het zuiden, hoe warmer. Aan de kust door zeewind iets koeler. Dan moet ik het eigenlijk ook nog even hebben over de Alpen en de rest van Europa maar dat wordt hier de volgende keer weer belicht anders wordt het veel te lang in mijn enthousiasme. 

[polldaddy poll=”7236592″]

Vergeet niet in te vullen wat je van SnowWorld in Landgraaf vindt.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

22 reacties

Gesloten voor reacties.