Ons vertrouwde wintersportprogramma Snowmagazine is op bezoek geweest in Zell am See Kaprun. Vorig seizoen natuurlijk maar de aflevering is nu heet van de naald. Met als actuele toevoeging deze tips …

Het plaatje is een vrouw met een buff. Dat scheelt al een stuk dat ze dat in Oostenrijk als mondkapje accepteren ook in de supermarkt. Nou daar gaan we …

https://www.youtube.com/watch?v=5NmyRC2wFGU

Mooi gemaakt! Schitterend skigebied.

Ja je leest het goed: 408km pistes. Het is echt een immens skigebied geworden. Zoals je weet zit ik er ook komende winter … om de hoek in Hinterglemm … desnoods op een houtje bijtend … maar tenminste in echte wintersfeer.

Afsluitend dit plaatje van het toerskigebied Zell am See Kaprun waar je zelf de berg op moet lopen dit jaar. Nee dat is een grap en misschien niet eens waar. Want president Kurz heeft aangegeven de landen vrij te willen laten. Vorarlberg en Tirol willen net als Frankrijk, Duitsland en Italië tot in het nieuwe jaar dicht blijven. Salzburger Land wil wel voor Kerst open. Dus sorteer alvast een beetje voor!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.