Ons vertrouwde wintersportprogramma Snowmagazine is op bezoek geweest in Zell am See Kaprun. Vorig seizoen natuurlijk maar de aflevering is nu heet van de naald. Met als actuele toevoeging deze tips …

Het plaatje is een vrouw met een buff. Dat scheelt al een stuk dat ze dat in Oostenrijk als mondkapje accepteren ook in de supermarkt. Nou daar gaan we …

https://www.youtube.com/watch?v=5NmyRC2wFGU

Mooi gemaakt! Schitterend skigebied.

Ja je leest het goed: 408km pistes. Het is echt een immens skigebied geworden. Zoals je weet zit ik er ook komende winter … om de hoek in Hinterglemm … desnoods op een houtje bijtend … maar tenminste in echte wintersfeer.

Afsluitend dit plaatje van het toerskigebied Zell am See Kaprun waar je zelf de berg op moet lopen dit jaar. Nee dat is een grap en misschien niet eens waar. Want president Kurz heeft aangegeven de landen vrij te willen laten. Vorarlberg en Tirol willen net als Frankrijk, Duitsland en Italië tot in het nieuwe jaar dicht blijven. Salzburger Land wil wel voor Kerst open. Dus sorteer alvast een beetje voor!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.