Obertauern

Wintersporten is fijn, maar steeds meer mensen willen graag hun wintersportvakantie niet enkel op de latten doorbrengen. Voor hen is er een enorm aanbod in Obertauern. In de voormiddag op de pistes en in de namiddag snowkiten, of ga je liever voor een sessie airboarding? Het kan hier allemaal. Wil jij eens een namiddagje iets anders op wintersport, dan doe je in deze post wel wat inspiratie op! 

Snowkiten of toch gewoon snowbiken?

Ben je een fervent mountainbiker en mis je jouw fiets toch een klein beetje? Ga dan eens snowbiken in Obertauern. Ideaal na een voormiddag knallen op de pistes. Probeer je evenwicht te behouden en glijdt met de snowbike naar beneden. Lijkt dat je maar saai, wel voor de lefgozers is er nog het snowkiten! Parachute in de handen en zweef over de pistes van dit partnergebied. Iedereen die kan skiën/snowboarden kan leren snowkiten in slechts enkele sessies.
snowbiken in Obertauern

Snowkiten in Obertauern

Airboarding de nieuwste sport in Obertauern

Toegegeven de term airboarding was nieuw voor mij. Je hebt een airboard, je gaat hierop liggen en knalt tegen een indrukwekkende snelheid naar beneden. Omhoog ga je via een soort van sleeplift, met je knieën op het board.

airboarding in obertauern

Je gaat met jouw hoofd eerst naar beneden en een helm is dus wel een echte noodzaak. Meer informatie over airboarding vind je op  deze website. Wil je graag deze nieuwe sport beoefenen? Dan kan je dat in Obertauern, voor 2 uur betaal je €55.

 

airboarding in Obertauern

De gewone pistes beu? Hier volgen nog enkele alternatieven

Obertauern kent zoals de meeste gebieden een funpark. Je vindt hier 40 obstakels om jouw skills op te oefenen. Van verschillende kickers, rails tot alle soorten boxen. Iedere parkliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken. Hier vind je een overzicht van alle obstakels. Ben je niet into tricks maar meer een liefhebber van de poedersneeuw. Zet dan zeker dit gebied op jouw to-do lijst. Dankzij de ligging is Obertauern een echt schneeloch.

snowpark obertauern

 

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!