De sneeuw is onderweg! Netjes volgens planning zou het zo tussen 8 en 9 Zeeland bereiken. Geen problemen voor de ochtendspits zoals we al dachten. Het belooft een mooi sneeuwdagje te worden dus laat al je meldingen onder dit bericht achter: sneeuwt het bij jou al? Gaat het over in een andere vorm van neerslag? En natuurlijk hoeveel sneeuw er uiteindelijk is gevallen!

De temperatuur staat er ook netjes op, in het westen zal deze een enkele graad boven het vriespunt uit komen maar dat gaat geen grote problemen opleveren voor de sneeuw. In het oosten blijft het rond 0.

Wat ik in mijn verwachting van gisterochtend niet heb meegenomen is de wind die nu al aardig is aangetrokken. In het westen valt rond 12 uur het hoogtepunt. Geen mooi dwarrelende sneeuw dus maar eerder horizontale sneeuw.

En de hoeveelheden? Kloppen die nog een beetje met m’n eerdere verwachting als we kijken naar de laatste runs. Ja we zitten redelijk op de goede lijn. Het spannende is en blijft waar het frontje precies gaat uitsneeuwen en misschien nog kort intensiveert. In het HIRLAM hierboven is dat zo ongeveer boven Weert, daar zou dan wellicht de meeste sneeuw vallen.

Het ICON maakt er helemaal een feestje van met het uitsneeuwen. Zo zouden we net aan de grootste accumulaties kunnen zien al zijn die toch eigenlijk bedoeld voor Duitsland. Het midden en noorden van Nederland wel aan de mindere kant.

Het uitsneeuwen en hoe intensief het in het westen sneeuwt bij aanvang zijn de 2 nog onzekere dingen en daarvoor gaan we natuurlijk SNOWcasten! De hoeveelheden qua neerslag zijn iets naar boven bijgesteld maar ben benieuwd hoeveel sneeuw er uiteindelijk gemeten wordt op wind luwe plekken. Laat al je ervaringen hieronder weten in de reacties!

Ik zal aftrappen: in Zeebrugge aan de Belgische kust sneeuwt het al lekker door, zie hier de webcam

Categorieën: Lage Landen

Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

145 reacties

Gesloten voor reacties.