Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Snel tijdelijk afscheid van de mooie witte bergtoppen

check ook eens

15 Reacties

 1. Martijn sonnenberg schreef:

  op zich een mooi stromingspatroon voor noord (west) om de komende 4 (-6) maanden vast te houden. gezien het standvastige weer van afgelopen winters (kuch varnia, kuch ‘teflon’) zou dat wel een welkome afwisseling zijn

 2. Hopelijk alles snel wit, héél wit en een dikke laag voor de rest van komende winter.
  Vandaag al ruim een hele dag ellendige rukwinden aan de côte d’azur, wel volop zon en warm (27°C)
  maar bij momenten rukwinden om u tegen te zeggen.
  Maar we klagen niet hoor, morgen wordt alles beter. 🙂

 3. Hans schreef:

  De witte bergtoppen wil ik in z’n geheel zien vanaf november. Natuurlijk zal er vanaf oktober boven de 2000 meter steeds meer en vaker sneeuw te zien zijn. Gauw weer groen en hopelijk heerlijke temperaturen!

 4. Waar gaat het heen met de mensheid? Zijn er nou werkelijk mensen bereid deze onzinnige broodje aap verhaaltjes te sikken als zoete koek ?

  https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/fossiele-industrie-verspreidt-leugens-over-klimaat-in-onderwijs

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Niet zo netjes maar wellicht ook eens de Elsevier (ik weet niet of deze ook in Belgie wordt uitgegeven én uiteraard ná je vakantie) nr 34 van 26 augustus doorlezen over hoe de toename van het gebruik van windenergie leidt tot belachelijk hoge subsidies !!

   De subsidie wordt namelijk gegeven over het verschil tussen de kostprijs en de (netto?)opbrengst.. Door de overcapaciteit op piekmomenten daalde in bijvoorbeeld Duitsland de opbrengst al regelmatig naar bijna nul. Ook al daalt dan de kostprijs in de loop der jaren… het verschil tussen kostprijs en netto-opbrengst neemt toe en over nu juist dat bedrag worden de subsidies verstrekt.

   En de subsidies worden betaald door ?.
   Nee niet de industrie die het leeuwendeel van de stroom afneemt maar Jan met de Pet… Stuitend !!!

   Verder ook nog het verhaal over de absolute onbetrouwbaarheid van windenergie. Beangstigend om te weten hoe weinig de maximale capaciteit kan worden benut.

  • Spyfromthesky schreef:

   @ Kirsten,

   We zitten nogal in een links omroepbestel als ik het zo voorzichtig kan formuleren. En er zijn genoeg schaapjes in Nederland die er naar kijken.

   Spyfromthesky (Arnold)

 5. Spyfromthesky schreef:

  Het wordt langzaam weer interessant om de kaarten te bekijken. GFS liet volgens mij wat signalen zien wat een hoge druk opbouw na 16 september. Maar de laatste run doet al weer wat meer twijfelen.

  Op Groenland gaan de dauwpunttemperaturen zo tegen het beging van de herfst omlaag en ook in een groter gebied. Dat zal zeker altijd zo verlopen of……?

  En Siberië gaat dan ook al afkoelingsverschijnselen tonen. Zal Rusland in oktober een vroege kou inval krijgen?

  September in Nederland zal vermoedelijk geen al te warme maand worden. Natuurlijk ben ik reuze benieuwd of oktober en november ook in gelijke tred zich zullen gedragen. Die gekke november was nogal redelijk warm vele jaren achter elkaar.

  Vanavond toch aardig wat onweer in Dordrecht gehad. Een rode kleur volgens buienradar trok over. En ja, na de regen was het toch behoorlijk afgekoeld buiten. Lekker hoor dat koude water. Dan zal de watertemperatuur ook mogelijk lager worden dan normaal.

  Het gemiddelde van de zeewatertemperatuur aan de Nederlandse kust bedraagt 16 graden.
  Als ik mij niet vergist op een kaartje van buienradar, lijkt dat nu al lager te zijn.

  https://www.buienradar.nl/nederland/temperatuur/zeetemperatuur

  Spyfromthesky (Arnold).

 6. Wessel schreef:

  Leuk dat St. Anton nieuwe partner is, afgelopen winter een seizoen gezeten! Mega leuk gebied

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.