img_2291
Na 3 dagen op de Pitztaler Gletscher (hier mijn verslag) kregen ik en mijn vriend de geweldige ingeving om ook nog even Sölden te gaan ontdekken. De gletsjer van Sölden was immers zichtbaar vanop de pistes van Pitztal. Voor ons uitje gingen we wel even enkele dingen checken. Was het ver rijden? Waren er voldoende pistes open? En hoe zat het met het aantal sleepliftjes? Alles was in orde en op vrijdag ochtend trokken we richting Sölden. Waar we bij onze aankomst al snel ontdekte dat deze stad niet was te vergelijken met Pitztal. Pitztal doe je voor de rust, Sölden bruist van de energie. Overal restaurants, winkels, aprés-ski hutten en discotheken…. Maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. Nu ik dit schrijf zie ik deze foto hierboven langskomen op het FB account van Sölden. Om te smullen nu zeg daar! En hieronder direct de lezersvraag: In welke film zien de dit gebouw terug? Eerste goede antwoord betekent eeuwige roem op wswm;-)
880664d3e73459450cff49013f576a34

Sölden: de gletsjerfeiten

Het bordje met “Gletscher 12 kilometer”  was toch iets minder interessant. Gedurende 12 kilometer rijden we via smalle baantjes, steile bochten en hellingen van 13% richting onze bestemming. Dit is dan ook het eerste minpuntje dat ik ontdek aan de gletsjer van Sölden. Wanneer je naar HochSölden gaat is het meebrengen van sneeuwkettingen een must als het door sneeuwt.

15027448_10154687388383518_8443058988889650128_n
Uit de auto en daarna ga je omhoog met de gondels van de Rettenbach Gletsjer. Je bent even onderweg, maar je kunt hierdoor wel genieten van de sneeuw vanaf oktober tot en met mei. Via de Rettenbach gletsjer kun je via een skitunnel richting de Tiefenbach. Dit alleen al zorgt voor een enorm aantal aan kilometers, tijdens ons verblijf was er 37 kilometer aan pistes open. De Sölden gletsjers zijn dan ook ideaal voor beginners met hun enorm aantal aan blauwe, brede pistes. Pluspunt de mogelijkheid om de sleepliften te ontwijken, zeker voor snowboarders is dit een luxe. Aan onderstaande foto’s te zien hadden wij iets minder weer, maar we mochten zeker niet klagen.

 

gopr0521

 3 hoge toppen

Er zijn 3 toppen in Sölden boven de 3000 meter,  The Schwarze Schneid (op 3340 m), De Tiefbachkogl ( op 3250 m) en de Gaislachkogl (op 3058 m). Bovenaan de Tiefbachkogl kun je genieten van het uitzicht op een glazen skywalk. Hieronder vind je een plaatje genomen op deze skywalk.

gopr0515 gopr0517

Drukke tijden

Wat ons het eerste opvalt is de drukte. In tegenstelling tot in Pitztal is het hier wel aanschuiven bij de gondels. Natuurlijk krijg je er wel meer kilometers piste voor in de plaats. Sölden is populair, ook in het nevenseizoen. Wij hebben genoten van onze momenten op de piste, ondanks de afwezigheid van de zon. Wat een groot pluspunt was van Sölden was de kwaliteit van de sneeuw, de pistes waren een aangename verrassing. Breed, goede sneeuw, relatief weinig ijs en de sneeuwkanonnen zijn in werking. De voorbode van een mooie winter.

gopr0520

Wij hebben alvast genoten van ons dagje Sölden. Ondanks de rit naar boven is dit gebied het bezoeken waard. Indien wij weerkeren naar Sölden zal dit ook buiten het officiële seizoen zijn. Mijn ervaring met gletsjers was zeer interessant. Maar eerlijk toegegeven de bergen zijn toch nog mooier in de winter. Mijn honger naar sneeuw is enkel groter geworden, zeker als ik de laatste artikels zie verschijnen! OP NAAR DE WINTER! En onderstaande video wil ik jullie niet onthouden! Zelf ben ik geen persoon voor buiten de pistes.. maar oh als ik deze video zie… Fijne dag allemaal


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

10 reacties

Gesloten voor reacties.