skihuettestand1605b

Wie o wie heeft mijn advies gevolgd en is dit weekeinde de 830km naar Engelberg gereden? Had je dat gedaan dan had je hier nu gestaan. Ja de sneeuwfrees moest weer even uit de kast vanochtend op 2200m (zie pica).

mega_menuires_clocher1605

Je had ook naar Les Menuires kunnen rijden. Ietsje verder. Niet minder mooi. Maar de liften staan dicht. Ook in Val Thorens.

ischgl

En in Ischgl.

vals

En in Vals.

hasliberg

En in Meiringen Hasliberg.

jungfraujoch1605

Naar het Jungfraujoch kun je nog! Via het hoogste treinstation van Europa. De toeristen die er vandaag komen hebben enorme mazzel.

concordiahuette

En de toerskiërs even verderop in de Konkordiahütte ook!

avoriaz1605

In Avoriaz is het een tikkie nevelig!

altersaentis1605

Op de Säntis zit je er net boven…

andermatt1605

En is dit de mooiste van vanochtend? Andermatt?

joke1

Nog snel even bericht van Joke. Gisteren: “Sneeuwkettingen nodig!”

joke2

En vanochtend om 8 uur: “Hellup de helft van de sneeuw al weg”.

azorengfs

Elke keer in de zon zullen de Alpen inderdaad heerlijk warm zijn. Hard waaien doet het zelden in de dalen. Maar ook hier wil het kwik de komende periode niet echt stijgen en verwachten we lokaal tussen de 50 en 200mm neerslag. Komt omdat we gevangen zitten in een door een loepzuiver Azorenhoog aangejaagde stroming waarin steeds opnieuw depressies over West-Europa schuiven. Waarom het met die westelijke stroming zo koud blijft?

noordzee

Koude Noordzee is een deel van de verklaring! Gisteren met mijn vrouw Esther in gezwommen! 13ºC is fris! Maar de lucht was 10ºC. En dat in knallende zon. Mmmm…

lopendemaandmei

Anderzijds. Het is allemaal wat het is. We zitten nog maar 0,3ºC onder het maandgemiddelde. Klimaatverandering gaat tergend traag. In de tussentijd hebben we van maand tot maand aardig gemiddeld weer. Met uitschieters alleen op enkele dagen. En elk jaar ook wel een paar momenten waarop er voor een of twee weken een sterke afwijking omhoog of omlaag is. Momenteel is het wat het is: netjes volgens ons klimaat. Best prima. Vind je het te koud allemaal? Doe dan een Wim Hof Methode training. Dat stelt je thermostaat wat bij zodat het allemaal een stuk warmer voelt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Gesloten voor reacties.