skihuettestand1605b

Wie o wie heeft mijn advies gevolgd en is dit weekeinde de 830km naar Engelberg gereden? Had je dat gedaan dan had je hier nu gestaan. Ja de sneeuwfrees moest weer even uit de kast vanochtend op 2200m (zie pica).

mega_menuires_clocher1605

Je had ook naar Les Menuires kunnen rijden. Ietsje verder. Niet minder mooi. Maar de liften staan dicht. Ook in Val Thorens.

ischgl

En in Ischgl.

vals

En in Vals.

hasliberg

En in Meiringen Hasliberg.

jungfraujoch1605

Naar het Jungfraujoch kun je nog! Via het hoogste treinstation van Europa. De toeristen die er vandaag komen hebben enorme mazzel.

concordiahuette

En de toerskiërs even verderop in de Konkordiahütte ook!

avoriaz1605

In Avoriaz is het een tikkie nevelig!

altersaentis1605

Op de Säntis zit je er net boven…

andermatt1605

En is dit de mooiste van vanochtend? Andermatt?

joke1

Nog snel even bericht van Joke. Gisteren: “Sneeuwkettingen nodig!”

joke2

En vanochtend om 8 uur: “Hellup de helft van de sneeuw al weg”.

azorengfs

Elke keer in de zon zullen de Alpen inderdaad heerlijk warm zijn. Hard waaien doet het zelden in de dalen. Maar ook hier wil het kwik de komende periode niet echt stijgen en verwachten we lokaal tussen de 50 en 200mm neerslag. Komt omdat we gevangen zitten in een door een loepzuiver Azorenhoog aangejaagde stroming waarin steeds opnieuw depressies over West-Europa schuiven. Waarom het met die westelijke stroming zo koud blijft?

noordzee

Koude Noordzee is een deel van de verklaring! Gisteren met mijn vrouw Esther in gezwommen! 13ºC is fris! Maar de lucht was 10ºC. En dat in knallende zon. Mmmm…

lopendemaandmei

Anderzijds. Het is allemaal wat het is. We zitten nog maar 0,3ºC onder het maandgemiddelde. Klimaatverandering gaat tergend traag. In de tussentijd hebben we van maand tot maand aardig gemiddeld weer. Met uitschieters alleen op enkele dagen. En elk jaar ook wel een paar momenten waarop er voor een of twee weken een sterke afwijking omhoog of omlaag is. Momenteel is het wat het is: netjes volgens ons klimaat. Best prima. Vind je het te koud allemaal? Doe dan een Wim Hof Methode training. Dat stelt je thermostaat wat bij zodat het allemaal een stuk warmer voelt!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

20 reacties

Gesloten voor reacties.