zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Sneeuwzeker? Waar moet een gebied aan voldoen?

check ook eens

7 Reacties

 1. Jeroen Elferink schreef:

  Interessant om te lezen ! 🙂

  Maar de bovenste foto is niet afkomstig uit Soll (is ook schaduwkant in het gebied!) maar uit Hopfgarten. Soll is na Westendorf juist het sneeuwszekerste stuk in Skiwelt, pas als dat groen wordt is het goed mis haha. Hopfgarten is vaak al groen na 1 dagje zon ondanks dagenlange dumpen. Bodem aan die zijde van de berg blijft altijd warm door haar zuidelijke en lage ligging.

 2. Marco schreef:

  Jeroen, Bedankt voor je reply. En je bent zeer scherp op deze zaterdag. Je hebt helemaal gelijk. Ik ga het direct aanpassen. 🙂

 3. Beste Marco,

  Ik kom al jaren in Hopfgarten. Het kan niet anders dan dat die foto in maart zo niet eind maart gemaakt is van Hopfgarten. Dan liggen er meerdere skipistes zo bij. Logisch dat je dan baalt als je de piste er zo bij ziet liggen maar dan moet je ook eerder in het seizoen gaan.

  Ook klopt het niet helemaal wat Jeroen Elferink zegt Söll is niet het sneeuwzekerste stuk in Skiwelt gebied. Dat is normaal gesproken Schaffau. Zijn opmerking dat Hopfgarten vaak na 1 dag groen is na dagenlange dumpen larioekoek. Dat heeft alles te maken met de stand en de kracht van de zon. Verder heeft het in Maart daar ook met de afwatering te maken die daar niet helemaal perfect is en daardoor krijg je sneller kristalvorming van de sneeuw. In december en januari en ook begin februari heb je daar helemaal geen last van.

 4. Marco schreef:

  Sydney, Ik kan je precies vertellen wanneer deze foto gemaakt is en dan is op 7 feb 2011. Het was toen een ontzettende warme week.
  In de zon kwamen de temperaturen op de berg boven de 22 graden uit. Extremen heb je altijd.
  Ik ben met je eens dat Scheffau het meest sneeuwzekere gedeelte is.
  Het plaatje boven in bericht is ook maar ter illustratie he;-)
  Maar geloof me dat het begin februari was.

 5. michel schreef:

  Leuk onderwerp zeer interessant om te lezen.

  Marco is een laatbloeier wat betreft wintersport. Pas op zijn 23e…..

  Laatbloeier was ik bijna bejaard toen ik voor het eerst op wintersport ging, op mijn 29e 🙂

 6. Marco, ik snap dat die foto ter Illustratie is. Ik ken het skigebied meer dan goed nl. Kom er al van kinds af aan nl. Ik heb ook even in de geschiedenis van weersvoorspelligen gekeken en zag dat het die dag idd 7 graden boven nul kwam. Dus in de zon wat warmer. Mij stoind niet bij dat het die periode in 2011 zo slecht was. Ik kon het me niet herinneren. Maar ik kan je alleen maar adviseren er nogmaals naar toe te gaan want zulke lange tochten kan je alleen maar daar maken. Het is de grootste aaneengesloten skigebied. en er zijn plannen om dit nog groter te maken.

 7. Marco schreef:

  Sydney,
  Ben nu 2 keer in Soll geweest en 1 keer Scheffau, en ik vind het skigebied geweldig.. De laatste keer was dus 2011. maar ga er zeker weer een keer heen. zeker als je zegt dat er plannen zijn om het nog groter te maken… keep em comming:-) wil naar nog zoveel gebieden:-)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.