Sneeuwverwachting wintersport sneeuwkaart 0512

Klik voor grotere afbeelding

Die sneeuwverwachting kaart hierboven is smullen! De verwachte sneeuw voor de komende 72 uur. En dat met die lage sneeuwgrens! Dat kan echt niet meer misgaan en daarmee is mijn boude voorspelling 1 gerealiseerd. Tijd om eens een hele week webcams te verzamelen – zoals ik vanochtend al heb gedaan en dubbel want ook Sauerland is wit.

Nee, echt geen dag om uitgebreid weer te gaan voorspellen, laat staan een nieuwe boude voorspelling te lanceren. Hieronder omdat ik het niet kan laten toch nog 3 weerkaarten

[fbphotos id=303076609726551]

De eerste kaart toont gewoon wat al sneeuwkat in het sneeuwbakkie lijkt. Hele dikke sneeuw in heel het Alpen gebied (Noorwegen wisten we al natuurlijk). De GFS produceert vanochtend wel een hoge uitschieter in de Franse Alpen dus neem die 81cm nog even met een korreltje zout. Laten we uitgaan van een halve meter langs de hele noordkant. Ik bedoel: het Franse weerbericht zegt voor vandaag:

Le matin, les pluies s’annoncent encore fortes, avec d’abondantes chutes de neige (overvloedige sneeuwval) au dessus de 1200 mètres.

De twee kaarten daarna zijn relevant voor het vervolg. Het spant er nog om of we een sterk continentaal hoog krijgen die geen westenwinden meer toelaat. Of dat het Alpenhoog zwak of afwezig is en er een iets zachtere fase volgt. Vooralsnog ga ik uit van het eerste maar een nieuwe boude voorspelling is dit nog niet. Eerst ff achterover leunen. LOL!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.