Sneeuwverwachting wintersport sneeuwkaart 0512

Klik voor grotere afbeelding

Die sneeuwverwachting kaart hierboven is smullen! De verwachte sneeuw voor de komende 72 uur. En dat met die lage sneeuwgrens! Dat kan echt niet meer misgaan en daarmee is mijn boude voorspelling 1 gerealiseerd. Tijd om eens een hele week webcams te verzamelen – zoals ik vanochtend al heb gedaan en dubbel want ook Sauerland is wit.

Nee, echt geen dag om uitgebreid weer te gaan voorspellen, laat staan een nieuwe boude voorspelling te lanceren. Hieronder omdat ik het niet kan laten toch nog 3 weerkaarten

[fbphotos id=303076609726551]

De eerste kaart toont gewoon wat al sneeuwkat in het sneeuwbakkie lijkt. Hele dikke sneeuw in heel het Alpen gebied (Noorwegen wisten we al natuurlijk). De GFS produceert vanochtend wel een hoge uitschieter in de Franse Alpen dus neem die 81cm nog even met een korreltje zout. Laten we uitgaan van een halve meter langs de hele noordkant. Ik bedoel: het Franse weerbericht zegt voor vandaag:

Le matin, les pluies s’annoncent encore fortes, avec d’abondantes chutes de neige (overvloedige sneeuwval) au dessus de 1200 mètres.

De twee kaarten daarna zijn relevant voor het vervolg. Het spant er nog om of we een sterk continentaal hoog krijgen die geen westenwinden meer toelaat. Of dat het Alpenhoog zwak of afwezig is en er een iets zachtere fase volgt. Vooralsnog ga ik uit van het eerste maar een nieuwe boude voorspelling is dit nog niet. Eerst ff achterover leunen. LOL!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.