De sneeuwval is voorbij. Oostenrijk en met name het Montafon dal zegt bedankt voor de 10 tot 40cm. Frankrijk baalt. Zwitserland toch ook wel. En aan de zuidkant is alles ook al oude sneeuw. Vanaf nu is het grand beau. Kaiserwetter mag je in Oostenrijk terecht zeggen want voorlopig is er nog genoeg sneeuw. In het Montafon is de lucht zwanger vanochtend van het hoog Varnia die vanuit het zuidwesten binnen schuift. 

Wanneer komt die sneeuw weer
Nou nog niet. De dalen zijn de aankomende periode steeds het koudst. Daar kan sowieso kunstsneeuw gespoten worden. Zoals op de afbeelding onder deze tekst te zien is. Dit is de Gafrescha afdaling. Alle dal afdalingen open- hogere liften gesloten. Dat zou nog eens wat zijn. Nee zo gaat het niet. Want de aangestampte pistesneeuw krijgt het zwakke winterzonnetje niet weg. En ook een paar graden dooi krijgt er nauwelijks vat op. Maar offpiste? Wordt daar alles groen? We zullen dat echt op de webcams van het Montafon in de gaten moeten houden. Tot woensdag stijgt het kwik flink totdat de vorstgrens op 3300m ligt en daarna gaat hij pas heel geleidelijk weer wat zakken. 
montafon0812


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.