Kleinwalsertal heeft weer eens een droomstart van het seizoen. Hans ter Braak schiet er aan de lopende band de mooiste plaatjes maar deze komt gewoon uit een webcam.

En hierboven weer eens de beroemde Zaferna-cam die mij ooit heeft verleid dit dal beter te gaan onderzoeken.

In Innsbruck sneeuwt het tot in de stad op 550m! En daar stopt het niet want ook in Die Tauplitz 200km naar het oosten sneeuwt het flink zoals je hierrr live kunt zien.

 

In de Franse Alpen is het al voorbij getrokken. De zon is terug en we hebben 25cm vers. In afwachting van het volgende front dat vanavond inslaat.

Méribel in de Trois Vallées yummie! Nu lopen we even stapsgewijs door de korte termijn ontwikkelingen…

Situatie morgenochtend

De sneeuw in Groningen zal vrijwel niets voorstellen. Loos alarm. Dode mus.

Situatie morgenmiddag

Situatie zaterdag

De teflon vanaf maandag

En die teflon gaat even aanhouden. Temperaturen minstens een week tussen 5-10C op 1500m hoogte! Geen hevige zuidkantdump momenteel in de berekeningen. Geen Scandihoog ook. Voor de Lage Landen nog niet eens 1 Petertje met vorst als we 1 nachtvorstje niet meetellen. Daar moeten we het maar even mee doen. De zon gaat zeker winnen en dat is ook wat waard.

Afsluitend: wat een foto van Sofia in Bulgarije zeg!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

100 reacties

Gesloten voor reacties.