Wel of niet laten zien. Dat is de vraag bij deze foto. Ik verwacht geen claim van deze nieuwsdienst in het verre Zuid-Amerika. Daar niet van. Maar de foto is gewoon hard en toont hoe gevaarlijk kou en sneeuw eigenlijk altijd zijn geweest tot wij rijke westerlingen er met pistenbully’s iets moois van gingen maken. En zijn die kleine boeren daar echt helemaal niet voorbereid op zo iets? Schijnbaar niet zo lees je ook hier.

Natuurlijk staat het vee in de Alpen ook gewoon nog op de alm. Dus hoe gaat dat verlopen komende zondag en maandag. Nou de laatste berekeningen laten het met een sisser aflopen. Serieuze sneeuw pas vanaf 2000m en accumulatie echt pas een stukkie daarboven. Gaat altijd mooi zijn even dat wit te zien op de hoge flanken. Dat wel.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.