Het is raak in Japan op dit moment. Het zal wel niet zo veel media-aandacht krijgen zoals zaken die het narratief dienen maar kijk zelf eens rond dan zie je bijzondere beelden. Het was raak op de Weissensee. De wedstrijd 11stedentocht is nu ook afgelast. Koud… maar de sneeuwlast drukt water omhoog. Ondertussen komt de laatste kans voor een laaglandwinter in zicht.

Beide weermodellen waren de laaglandwinter helemaal kwijt, maar nu zit er weer een beetje leven in. Beide modellen hebben een Petertje vanaf 4 februari.

Nou als je goed kijkt heb je hier twee aanlopen. Op 4 en op 6 februari. Voor die tijd gebeurt er zeker niets. Hoewel?

Komende zaterdag is het nog even winters…. het zijn korte momenten. Maar neem het ervan! Maak en wandeling in T-shirt en kruip dan lekker achter de houtkachel.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Bjorn · 26 januari 2023 op 14:24

Dag Hajo, heb je de berichten over de reden van de bizarre recordbrekende koude gelezen? Wel lekker dat het kouder wordt door opwarming.

Hajo · 26 januari 2023 op 23:44

Wauw!! GFS12u gaat ervoor! Hoofdrun gelijk aan deze Petertjes. Misschien een paar donaties nodig om het te realiseren.

bram · 27 januari 2023 op 13:08

Weer een paar extra runs onder de 0!! Zakken zakken zakken!

Frans V · 27 januari 2023 op 20:32

Zeevonk in januari, een prachtig natuurverschijnsel. https://www.facebook.com/search/top?q=zeevonk%20katwijk

De ligging van het mega hogedruk gebied dat eraan komt gaat bepalen of er transport kou komt, of alleen inversie kou, of “warme” zuid westelijke stroming.

Aart · 30 januari 2023 op 23:28

En ECMWF komt vanavond met een control run die op winter lijkt vanaf 8 april, misschien 2 dagen eerder. GFS doet nog niet echt mee, maar er zijn wat Petertjes.
Hogedruk opbouw in GFS control en operating run, centrum boven Polen? Kans op scandi-hoog?
Hopen tegen beter weten in?
https://www.weerplaza.nl/15daagse/?type=both_pluim&r=midden

    Bjorn · 31 januari 2023 op 08:02

    Vanochtend doet GFS wél mee!

      Hajo · 31 januari 2023 op 08:06

      Zeker! En hoe … het is zeker de laatste kans op een memorabele winter.

Gesloten voor reacties.