Het is raak in Japan op dit moment. Het zal wel niet zo veel media-aandacht krijgen zoals zaken die het narratief dienen maar kijk zelf eens rond dan zie je bijzondere beelden. Het was raak op de Weissensee. De wedstrijd 11stedentocht is nu ook afgelast. Koud… maar de sneeuwlast drukt water omhoog. Ondertussen komt de laatste kans voor een laaglandwinter in zicht.

Beide weermodellen waren de laaglandwinter helemaal kwijt, maar nu zit er weer een beetje leven in. Beide modellen hebben een Petertje vanaf 4 februari.

Nou als je goed kijkt heb je hier twee aanlopen. Op 4 en op 6 februari. Voor die tijd gebeurt er zeker niets. Hoewel?

Komende zaterdag is het nog even winters…. het zijn korte momenten. Maar neem het ervan! Maak en wandeling in T-shirt en kruip dan lekker achter de houtkachel.

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Bjorn · 26 januari 2023 op 14:24

Dag Hajo, heb je de berichten over de reden van de bizarre recordbrekende koude gelezen? Wel lekker dat het kouder wordt door opwarming.

Hajo · 26 januari 2023 op 23:44

Wauw!! GFS12u gaat ervoor! Hoofdrun gelijk aan deze Petertjes. Misschien een paar donaties nodig om het te realiseren.

bram · 27 januari 2023 op 13:08

Weer een paar extra runs onder de 0!! Zakken zakken zakken!

Frans V · 27 januari 2023 op 20:32

Zeevonk in januari, een prachtig natuurverschijnsel. https://www.facebook.com/search/top?q=zeevonk%20katwijk

De ligging van het mega hogedruk gebied dat eraan komt gaat bepalen of er transport kou komt, of alleen inversie kou, of “warme” zuid westelijke stroming.

Aart · 30 januari 2023 op 23:28

En ECMWF komt vanavond met een control run die op winter lijkt vanaf 8 april, misschien 2 dagen eerder. GFS doet nog niet echt mee, maar er zijn wat Petertjes.
Hogedruk opbouw in GFS control en operating run, centrum boven Polen? Kans op scandi-hoog?
Hopen tegen beter weten in?
https://www.weerplaza.nl/15daagse/?type=both_pluim&r=midden

    Bjorn · 31 januari 2023 op 08:02

    Vanochtend doet GFS wél mee!

      Hajo · 31 januari 2023 op 08:06

      Zeker! En hoe … het is zeker de laatste kans op een memorabele winter.

Gesloten voor reacties.