Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Sneeuwstorm in Polen, Normandië weer winters, Oostenrijk yummie en Noordzee brrrrr

check ook eens

50 Reacties

 1. Roland Zwammerdam schreef:

  Wat de sneeuwmeldingen voor NL vandaag betreft klopt dat inderdaad. Ik zat om half 10 in de auto nabij Gouda en daar sneeuwde het. Mijn vrouw appte mij nog dat ze bij Alphen a/d Rijn ook sneeuw had.

 2. Arjan 78 schreef:

  Hoe tegengesteld is de hoofdrun van het ECMWF model.
  Kijk eens naar die rode en blauwe lijn.
  Niks geen lente.
  Wel is de spreiding zeer groot en is het verstandig om het mediaan (middelste waarde) te volgen.
  Tot woensdag 10 april mag je kijken tot dan ziet het er betrouwbaar uit, verder vooruit heeft weinig zin gezien dus die verschillende oplossingen.
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/2e0316acbfb694cc3691d0f1a9985246.jpg

 3. Jeroen de Slegte schreef:

  Rotterdam zo rond 10 uur ook sneeuw…

  Trouwens top dat de site in zomer ook door gaat!

 4. pascal schreef:

  Mijn vriendin meldde dat het sneeuwde in Zoetermeer en op de weg naar Den Haag. Het bleef niet liggen.

 5. Stefan B. schreef:

  Hier in Bleiswijk begonnen we de dag ook met sneeuw. Hele fijne sneeuwvlokken met weinig dichtheid. Leuk trouwens om te lezen dat we de zomer ook doorgaan. Zoiets had ik al wel begrepen maar ik wil toch nog even laten weten dat ik het heel leuk vind. Goed nieuws dus en ga zo door.

 6. Arjan 78 schreef:

  Actuele temperatuur ligt rond 3 graden.
  Luchtvochtigheid tussen 50 en 70 procent is relatief laag.
  Daardoor is de dauwpunttemperatuur ruim onder het vriespunt en valt de neerslag als natte sneeuw ondanks het op waarnemingshoogte (ruim) boven het vriespunt is. Op een enkele plaats is het wat zachter, daar is de zon waarschijnlijk even doorgebroken.
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/8ba519cb758cdf9b532aebef6decc8f6.jpg

 7. Arjan 78 schreef:

  GFS 06 is weer op de warme toer.
  Hogedrukgebied op het continent met exact de juiste positie voor aanvoer van warme lucht. Met deze kaart wordt het in het weekeinde van 13 en 14 april 20 graden met volop zon en een zuidoosten wind.
  Zo zie je maar hoe de kaarten nu heen en weer gaan. April doet wat ie wil. Maar het is nog veel te ver weg om hier waarde aan te hechten, komt het binnen een termijn van 7 dagen wordt het betrouwbaarder 😉
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/26bfb40980d0a7a8c457067bcd6eb787.jpg

 8. Ronaldo schreef:

  Wederom komt GFS 06u met een warme kaart rond 15 april. Gisteren was dit 16 april met ook hoge druk aan de O/NO flank van de LL. Hierdoor medio april dus een warmere ZO circulatie.
  Vandaag dus opnieuw. Dit wil niet zeggen dat het ook werkelijk gaat gebeuren. De GFS 12u van gisteren liet het hoog positie kiezen ten westen van de LL en dan heb je een aanvoer over de koude Noordzee.
  Nog ff afwachten dus. Hier de grondkaart voor 15 april. Heerlijk.
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/c864c76ff9ef38b80ff2a0fa162bd9e4.png

 9. Hajo schreef:

  Grappig bij deze ontwikkeling dat Peter Timofeeff het gisteren juist niet aandurfde om warme temps te beloven….. de anderen heb ik niet gehoord… tijdens de koude fase hebben ze met name in het begin keer op keer geroepen dat het koude weer voorbij zou zijn…. en nu zitten ze gevangen in een reflex geen warmte te durven beloven. Misschien kan dat onze kracht worden: onbevangenheid om gewoon te roepen van we denken en voelen versus de krampachtigheid van de bekende weermannen….

 10. Anna schreef:

  Wat een leuk nieuws dat jullie de zomer doorgaan! Fijn om onbevangen weermannen te hebben. De winterweermannne voor een fris geluid.

 11. Gerda schreef:

  Zo,net thuis en even de berichten gelezen. Zoals al door anderen gemeld sneeuwde het vanmorgen wat. Ook in Den Haag dus, zo vanaf even over achten , later best nog wel aardige buien van fijne sneeuw. Als ik het me goed herinner,heeft het er een goede week geleden al op gestaan,de sneeuw voor vandaag,maar daarna weer van de kaarten verdwenen en zie hier ,toch sneeuw vandaag! Ook aardig koud,warmer als 4 graden werd het hier niet!

 12. Remko schreef:

  Voorstel: laten we het dan de – positief blijven- zomerweermannen noemen

 13. Albert schreef:

  Tof dat je de zomer doorgaat.

 14. Gerda schreef:

  Ik krijg steeds foutmeldingen nadat ik dat filmpje van die vrouw op Mt.Hood heb bekeken, krijg de foutmelding ook niet weg …. 🙁

  • Leo schreef:

   Ja, geweldig filmpje, maar ik krijg ook steeds (script) fouten, ook bij het verversen van de pagina, zonder het filmpje te bekijken. @Gerda: aantal keren (stuk of 7) achter elkaar op ja (doorgaan met uitvoeren van scripts) klikken werkt bij mij.

  • Gerda schreef:

   Ja @Leo,lukt idd wel zo,had het ook wel geprobeerd al en nog wat dingetjes,maar een flink aantal keren klikken op “ja” lukt idd.

  • Hajo schreef:

   Ik verwijder het filmpje! en vervang door link.

 15. jeroen schreef:

  @hajo…….zomersportweerman.nl al geclaimde? :-):-)

 16. Kees schreef:

  Echt een wonder dat die vrouw het heeft overleefd!

 17. Spyfromthesky schreef:

  Brrrr, wat is het eigenlijk vandaag weer koud. Was het van de week redelijk, nou dan is deze dag om van de koude kermis thuis te komen.

  Nog steeds vraag ik mij af of en hoe we voor 14 april in de dubbele cijfers moeten komen. OK, ik heb ook wel gezien in verschillende runs, terugkerend dat rond 15 en 16 april het mogelijk warm gaat worden.

  Maar, zo vandaag te beleven en morgen niet veel warmer. Het gras ziet er overal er armoedig uit en begint zelfs hier en daar te bruinen.

  De narcissen zijn eindelijk uitgekomen, maar ze zien er klein en armoedig uit. Als of de natuur zegt van: “Het is de hoogste tijd om te bloeien, het moet maar, maar het gaat niet van harte’.

  Ik moet zeggen dat dit wel ongehoorde tijden zijn. Zoiets extreem heb ik in mijn leven nog niet meegemaakt.

  Jullie nemen het toch niet kwalijk als ik zeg: “Mag het aub wat warmer”.

  Er stond van mijn hardlooprondje van een uurtje geleden best veel wind. Omdat ik nogal op dijken loopt, is het echt een gevecht om tegen de wind in te beuken.

  Spyfromthesky

 18. Theo schreef:

  Vanochtend bij mij (Bethesda, Maryland net buiten Washington DC) de koudste aprilochtend sinds 2007, -6 graden. Ik dus ook een behoorlijke koude kop met mijn hardlooprondje om 8 uur. Maar de lente komt vanaf het weekend, volgende week rond de 25 graden. Rond de 21 is normaal voor half april. Ik hoop dat het bij jullie ook wat warmer wordt.

 19. Drie Dalen Denny schreef:

  Wat kunnen de Franse Alpen de komende skiweek nog verwachten? De ensembles schommelen laatste dagen behoorlijk, het lijkt er nu op dat het elke dag wel kan gaan sneeuwen (regenen??)…??

 20. Leo schreef:

  De dagelijkse marathon-update (o.b.v. de ECMWF 0h run), met dank aan Ed Aldus.
  Begeleidende tekst: “Nog steeds een grote spreiding voor de max.temp tijdens de @MarathonRdam. Het ensemble gemiddelde komt uit 13,5°C. ”
  Komt aardig in de richting van Arjan’s verwachting trouwens 🙂
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/9762ce2db3bd4db2da7ce511239b7edf.png

 21. Leo schreef:

  @Hajo. In aanvulling op de 1e april decade: periode 11 maart t/m 10 april eindigt -met afstand- op de eerste plaats sinds 1901, en waarschijnlijk dus koudste sinds 1845. Ook het jaar 2013 verloopt tot nu toe natuurlijk erg koud. De periode 1 januari tot 1 april staat op plek 19 (vanaf 1901) met een gemiddelde van 2.06 graden. “normaal” is 4.2. Zou de rest van het jaar normaal verlopen, is dat al goed voor een halve graad negatieve afwijking. De trend die in 2010 is ingezet lijkt zich nu (al!) behoorlijk voortbte zetten.

 22. Ronaldo schreef:

  Omdat we toch allemaal een beetje snakken naar wat warmer weer, en omdat deze site van de zomer ook in de lucht is, heb ik alvast de eerste fan om zn mening gevraagd!! 😉
   

 23. Gerda schreef:

  @Frederic ,fijne vakantie !

 24. Remko schreef:

  Wat dachten jullie van seizoensweer.nl?

  • Hajo schreef:

   Leuk dat je zo meedenkt…. ik heb talloze url’s waaronder ook vaarweer.nl etc etc…. maar na jarenlang peinzen over deze kwestie kom ik tot de conclusie dat het gewoon op wintersportweerman.nl kan…. we zitten nu nog op 2500 bezoekers per dag en het meest waardevolle voor wintersportpartners is als we een vroege start hebben in augustus en september. Bovendien houd “de wintersportweerman” (niet als Hajo maar als abstract beeld) geen zomerslaap…. in de zomer geniet hij van BBQ, hike, bike, paragliding en dat mag ook getoond worden…. Wat denk je? Wel is het zo dat dergelijke “aanpalende url’s” kunnen helpen bij de SEO van de website… door er een beperkte set content op te zetten of een simpele redirect.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.