Het is trouwe lezers wel opgevallen de laatste jaren dat ik een fan ben van de sneeuwsmelt. Ben lang geleden aangestoken door de aquarellen van Evi Fersterer die de sneeuwsmelt rond Saalbach zo mooi portretteert. Vandaag was een uitgelezen dag om eens een rondje te lopen en de ogen ver open te sperren. Hierboven de Hohe Salve in nevelen gehuld en dedalafdaling naar Hopfgarten als een witte band op een biljartlaken. Nog net open schat ik. Zo niet moet je absoluut ook eens de versperring negeren en moederziel alleen afdalen met als enige risico een stukkie wandelen halverwege.

Wandelend over de mooie weggetjes op de Penningberg heb je dan zo’n bijzonder doorkijkje. Het plaatje is puur voorjaar behalve dat “er iets niet klopt”. Wat is dat witte vlak achter die bomen? Is de kunstenaar vergeten dit in te kleuren?

Prachtige naaldjes van de sparren die nu blijkbaar toch deels loslaten na eerst een hele winter te zijn blijven hangen. Ik vind het echt een schitterend plaatje en een wandeling langs zo’n sneeuwrandje wil ik voor geen goud missen.

De smeltende sneeuw kan zo mooi het reliëf accentueren. Het is nu echt snel gedaan. En dan mag de zon komen en de warmte en mogen de bomen gaan geuren.

Schitterend kraagje rond deze uitgang van de beek.

De kleur rood zie je niet veel dus valt hij extra op in dit landschap.

Ik vind het mooi gewoon. Enne o ja…. het regende pijpenstelen tijdens deze wandeling…. dat dan niet vervelend? ach alles op zijn tijd. het hoort er allemaal bij. Tuurlijk na een volle week regen wordt ik ook wel zuur maar verder deel ik graag de levenslust van een Elliott Hulse.

En even voor ik de gebruikelijke kritiek in de reacties krijg. Ja tuurlijk is het een luxe probleem als je zo vaak als ik in de Alpen kunt zijn en er nu zelfs minimaal voor een paar jaar gaat wonen. Ja tuurlijk wil je op een duurbetaalde vakantie een perfect plaatje met Kaiserwetter en perfecte pistes of hoogstens droge sneeuw die je doet verheugen op de poederdag morgen. Maar je kunt dus ook iets leren van mijn inzichten…. alles wat je ogen opent….. opent je ogen. Fijne avond.

PS Leo komt zo nog met een reisweerbericht!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

3 reacties

Gesloten voor reacties.