Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is de ideale afwisseling tijdens jouw wintersportvakantie. Even geen zin om te knallen op de pistes? Trek dan richting de Silvretta- Bielerhöhe in het Montafon en geniet van de prachtige natuur. Tijdens deze wandeling combineer je rust (stilte, zo kostbaar), fysieke inspanning en de natuur. Laat al de stress van de drukke maatschappij achter jou tijdens deze tocht.

Sneeuwschoenwandelen in een droomomgeving

Wil je de Bielerhöhe ontdekken dan ga je helemaal naar het einde van het dal in het Montafon. In het dorp Partenen kan je dankzij de Vermuntbahn richting de 3000 meter hoge toppen. Wanneer je boven arriveert ga je via tunnelbussen door de Vermunt-tunnel richting de prachtige Silvrettasee. Die op een hoogte van 2037 meter gedurende de winter bevroren is en het geheel nog indrukwekkender maakt. Daarnaast ben je hier op het meest zuidelijke punt van Voralberg.

Sneeuwschoenwandelen in het Montafon

Wil je gaan sneeuwschoenwandelen? Dat kan perfect, het enige wat je nodig hebt is een goede conditie. De lawinepieper, sneeuwschoenen en stokken krijg je van de organisatie. Wat je wel nodig hebt is natuurlijk stevige wandelschoenen, een rugzak met eten/drinken, een zonnebril en zonnecrème. Jouw outfit bestaat best uit laagjes en vergeet geen muts en handschoenen. Voor deze 3 uur durende wandeltocht betaal je €30/volwassene.  Meer details vind je hier!!

Sneeuwschoenwandelen Silvretta Bielerhöhe

En dankzij de sneeuw van de afgelopen dagen is het al enorm prachtig aan de Silvrettasee. Hier nog een leuk webcambeeld van 9 november. En er staat nog meer sneeuw op de planning :-)! Je kan trouwens vanaf dit weekend al met enkele liften omhoog. Meer informatie kan je daarover vinden op de facebookpagina van Silvretta Montafon.

Schneeuwschoenwandelen Silvrettasee

Voor iedereen die zich nog op hogere hoogtes wil begeven zijn er nog sneeuwschoenwandelroutes op de Bartholomäberg. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Rätikon, Silvretta en Verwal bergen.

Ook dit jaar trek ik weer richting het Montafon, misschien moet ik mijn snowboard is een dag aan de kant leggen voor deze sneeuwschoenen. Plan jij ook een vakantie richting dit partnergebied? Of ben jij al eens gaan sneeuwschoenwandelen?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.