Wow! Natuurlijk doet het Kleinwalsertal weer lekker mee vandaag, 25-30cm. Heb jij nog sneeuwfoto’s van vandaag?

Posted by Wintersportweer on woensdag 14 oktober 2015

Eerlijk is eerlijk. Baas boven baas. We moeten deze 25-30cm die Emma in Kleinwalsertal heeft achtergelaten bovenaan dit bericht zetten! En dan verder met de goede nummer twee…

gargellen3

Mark van Bommel (oeps) Bemmel (nee even geen voetbal meer) verblijdt ons vandaag met heerlijke platen uit het Montafon. Uit het dorp Gargellen om precies te zijn.

alpenhaus-montafon

16,5 cm verse poeder uit sneeuwdump Emma ronden we af op 17 cm. Ziet er een beetje bij elkaar geschoven uit maar we laten hem doorgaan. Who cares? Maar er is echt veel gevallen hier hoor! Kijk maar!

gargellen2

Lezen we nog over omgeknikte bomen in Oostenrijk?

turracherhoehe-ingrid

Een goede derde vandaag is de Turracherhöhe in Kärnten. Ingrid stuurde deze in via whatsapp (zet in je telefoon ajb +31 644123111).

turracherhoehe

Deze webcamplaat laat zien hoe heftig het echt sneeuwt daar!

Roland Bodegraven wordt helemaal hyper bij bovenstaande video van het Madlochjoch op de Arlberg.

 

Snel naar Vijlen. Naar het terras van ’t Hijgend Hert…

Ja hoor! Geen terrasjesweer!

De plek waar ik ooit nog hoop bij te dragen aan de totstandkoming van de eerste permanente outdoor sleeplift van Nederland sinds het einde van de Kleine IJstijd in 1850. Oeps oh nee, toen hadden ze nog geen skiliften.

vijlenerbosch

Vijlenerbosch ik neem aan om de hoek hier.

hogevenen1410

Hoge Venen vanmiddag.

willingen1410

Willingen in de Wintersport-Arena Sauerland.

brilon1410

En Brilon ook in het Sauerland. Ze hadden op meer gehoopt. Meer naar het noorden in Duitsland is in lagere gebieden nog meer gevallen.

vermiel-silvretta

Montafon in Vorarlberg nogmaals.

obertauern1

Uit Obertauern deze mooie plaat!

obertauern2

En deze…

KAERNTEN1

Nog eentje uit Kärnten.

LIVIGNO1410

En we komen aan in Livigno op 1800m aan de zuidkant. Maar…

Via dit door Ronaldo gedeelde droomplaatje van Oisans (spreek uit “wazans”) werpen we nog een blik op de Franse Alpen. Vandaag geen hoofdprijs. Morgenavond langs de hoofdkam wel. Vrijdagochtend de plaatjes ervan.

PS Deze moet ook nog ff mee…

Maastricht verpulvert datumrecord sinds 1906 en zit eenzaam vroeg tussen de maandrecords die allemaal in laatste dagen maand vallen. Bizar! Wel verwacht. 😉

Posted by Wintersportweer on woensdag 14 oktober 2015


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

29 reacties

Gesloten voor reacties.