livigno

Hier in Rauris nog niks nada. Moet ik nu gaan schelden? Nee hoor. Mijn hart lacht denkend aan alle mensen in Livigno en ook in de Franse Alpen en Zwitserland waar het al helemaal goed is. Ik voel die vreugde van duizenden mensen ook een beetje door mijn aderen vloeien. Hierboven Livogno. Steeds weer Livigno. Het heeft even geduurd maar dit skigebied dat nooit sneeuwgebrek heeft, is weer terug bij de beelden van vorig jaar.

lesmenuires2

Maar het is geen zuidkantdump. Het is een sneeuwdandwich die in de Franse Alpen ook al goed op gang is gekomen. Nog geen meter poeder of zo die gemakkelijk kan vallen in de Franse Alpen behalve dit seizoen. Maar wel een briljante overgang naar gewoon een superwinters plaatje.

lesmenuires

Nog eentje.

rocherdenaye

Een punt boven Montreux in West-Zwitserland.

plainmorte

Plaine Morte in Crans Montana.

wengen

Wengen maakt zich op voor de Lauberhorn.

halsiberg

Schneeloch Meiringen-Hasliberg

valmuestair

Val Müstair in Graubünden

maloja

Maloja in het Oberengadin

malghera

Malghera

passofoscagno

Passo Foscagno

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Waar zit de sneeuw al tot laag in Oostenrijk?

kleinwalsertal

In elk geval in Kleinwalsertal. In Zell am See Kaprun nog niks. En ook in Noord-Tirol moet het eigenlijk nog beginnen. Eerlijk gezegd verwacht ik daar geen echte dump meer. Eerder een centimeter of 10-20. En ook bij Auke zal Oostenrijk niet aan het langste einde trekken. Die komt op 20 en 22 januari aan zet met sneeuw vanuit de Franse Alpen uitwaaierend. Met meer sneeuw aan de zuidkant dan aan de noordkant.

winter

Wat mij betreft krijgt Nederland toch een mooi wintertje deze week. Er zijn tussen nu en begin februari 3 sneeuwmomenten op de kaarten. Ook zondag en maandag al. Vervolgens denk ik dat er zeker al een eerste wedstrijdje op natuurijs zal komen. Wordt daar al over geschreven? Vanmiddag nog een update met meer details!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

204 reacties

Gesloten voor reacties.