Een schitterende ochtend in Oostenrijk! Rond 10 uur brak de bewolking en was overal goed te zien hoeveel sneeuw er was gevallen. We zien tussen de 10 en 25cm liggen. Hierboven een erg mooie plaat van de Pitztaler Gletsjer. 

De timing van de sneeuwpauze was ongunstig voor de topfavorieten van de World Cup Sölden. Zij moesten in dichte nevel afdalen terwijl de mindere goden profiteerden van de opklaring. De onbekende Fransman Thomas Fanara gaat nu aan kop terwijl Marcel Hirscher op 1,36 staat. Allemaal kijken om 12.45 uur of hij die achterstand kan inhalen! 

Webcams Oostenrijk
[fbphotos id=494682300565980]

Let op het spuitende sneeuwkanon op de webcam van Die Tauplitz! Vanmiddag trekt het trouwens overal weer dicht en gaat het de hele nacht weer sneeuwen. Vooral langs de hoofdkam, aan de zuidkant en in het oosten (Tauplitz dus) wordt dan de meeste sneeuw berekend. Morgen weer kijken dus. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.