Een schitterende ochtend in Oostenrijk! Rond 10 uur brak de bewolking en was overal goed te zien hoeveel sneeuw er was gevallen. We zien tussen de 10 en 25cm liggen. Hierboven een erg mooie plaat van de Pitztaler Gletsjer. 

De timing van de sneeuwpauze was ongunstig voor de topfavorieten van de World Cup Sölden. Zij moesten in dichte nevel afdalen terwijl de mindere goden profiteerden van de opklaring. De onbekende Fransman Thomas Fanara gaat nu aan kop terwijl Marcel Hirscher op 1,36 staat. Allemaal kijken om 12.45 uur of hij die achterstand kan inhalen! 

Webcams Oostenrijk
[fbphotos id=494682300565980]

Let op het spuitende sneeuwkanon op de webcam van Die Tauplitz! Vanmiddag trekt het trouwens overal weer dicht en gaat het de hele nacht weer sneeuwen. Vooral langs de hoofdkam, aan de zuidkant en in het oosten (Tauplitz dus) wordt dan de meeste sneeuw berekend. Morgen weer kijken dus. 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.