Een korte update vanuit het Oostenrijk. Afgelopen zondag vloog ik met transavia.com van Amsterdam naar Innsbruck. Vanuit de cockpit kon ik tijdens de approach op Innsbruck (video volgt later) prachtig zien wat voor droomplaatje de dump van vorige week achter had gelaten. Bomen overladen met sneeuw, hoge sneeuwwallen langs de weg en prachtige pistes. Aangezien ik deze dagen voor het eerste op de ski’s (hiervoor enkel gesnowboard) sta heb ik niet echt van de poeder buiten de pistes kunnen genieten. Een ding kan ik wel zeggen, ik ben blij dat ik mijn board thuis heb gelaten, anders had ik de ski’s waarschijnlijk al weer snel omgeruild. Ik doe mijn best om van dit verhaal geen opgepompt sprookje te maken, maar ik kan gewoon echt niet anders dan zeggen dat de condities hier gewoon prachtig zijn. Wald am Arlberg, waar ik verblijf, is echt als uit een schilderij zo mooi. 

‘Waldhaus’ in Wald am Arlberg

Mijn thuisbasis deze dagen is het door de Nederlands familie Dijkstra gerunde Waldhaus in Wald am Arlberg. Het bergdorpje Wald ligt in het Klostertal aan de voet van het knusse skigebied Sonnenkopf. Waarom in dit skigebied letterlijk geen enkel sneeuwkanon te vinden is werd vandaag duidelijk. Uit een plukje verdwaalde bewolking werd hier een slordige 15cm poeder geperst. Bijna net zoveel als in de Franse Alpen dus, waar het sneeuwfront in eerste instantie vol tegenaan is geklapt. Deze unieke geografische ligging leverde minstens even unieke omstandigheden op. Terwijl het constant licht tot matig sneeuwde prikte de zon ook nog voorzichtig door de uitsneeuwende bewolking heen. Dit zorgde ervoor dat het zicht op de pistes gewoon top was, terwijl het stevig sneeuwde dus.. Iets wat ik nog niet eerder op deze manier heb meegemaaakt. Onderstaande foto laat dit specifieke scenario misschien niet echt zien. Wel is de mooie laag verse sneeuw op de dalafdaling prachtig zichtbaar.

Verse sneeuw op de dalafdaling

Morgen klaart het vanuit het westen vrij vlot op. In de middag zullen we waarschijnlijk weer prachtige droomplaatjes kunnen schieten onder een mooie blauwe hemel. Later meer! 


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

1 reactie

Gesloten voor reacties.