Wat een machtige plaat uit Lech vanochtend! Volg voor deze plek het sneeuwmaken de komende dagen live via deze link. Laten we eens kijken naar de temperaturen in Lech.

Amper onder nul afgelopen nacht (lech-zuers.at meldt -3,5°C). En vanmiddag weer rond +8°C. En dan komende nacht rond -4°C. Iedereen die iets wil leren over kunstsneeuwproductie kan het dus nu live gaan volgen door naar die webcam te klikken en naar deze temperatuurkaart.

[fbphotos id=291790780855134]

Afsluitend nog even koffiedik kijken. Het GFS model komt nu met een halfzacht glijbaantje voor 25 november. Zie de kaarten hierboven. ECMWF houdt de luchtdruk hoger over de Alpen. Uiteindelijk gaat het GFS model inderdaad door naar een oceaanblokkade, maar nog steeds net als de 06u gisteren met de koude-uitbraak ver naar het oosten.

Ik verwacht dat dat weer bijtrekt en blijf bij mijn oorspronkelijke voorspelling: het vuurwerk komt in de eerste week van december!

Categorieën: KunstsneeuwWeerkaarten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.