Wat een machtige plaat uit Lech vanochtend! Volg voor deze plek het sneeuwmaken de komende dagen live via deze link. Laten we eens kijken naar de temperaturen in Lech.

Amper onder nul afgelopen nacht (lech-zuers.at meldt -3,5°C). En vanmiddag weer rond +8°C. En dan komende nacht rond -4°C. Iedereen die iets wil leren over kunstsneeuwproductie kan het dus nu live gaan volgen door naar die webcam te klikken en naar deze temperatuurkaart.

[fbphotos id=291790780855134]

Afsluitend nog even koffiedik kijken. Het GFS model komt nu met een halfzacht glijbaantje voor 25 november. Zie de kaarten hierboven. ECMWF houdt de luchtdruk hoger over de Alpen. Uiteindelijk gaat het GFS model inderdaad door naar een oceaanblokkade, maar nog steeds net als de 06u gisteren met de koude-uitbraak ver naar het oosten.

Ik verwacht dat dat weer bijtrekt en blijf bij mijn oorspronkelijke voorspelling: het vuurwerk komt in de eerste week van december!

Categorieën: KunstsneeuwWeerkaarten

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.