Wijnand Reumer: “Vandaag -9°C en veel wind op de toppen. In het dorp viel het reuze mee. Vanochtend ZZO stroming met stau tot net voor Obertauern. Mooi te zien op foto hieronder. Later ruimend naar ZZW en minder stau bewolking en behoorlijk zonnig tot 16:00 uur. Omstandigheden kunnen bijna niet beter. Morgen (woensdag 16 jan) wordt (opnieuw) veel sneeuw verwacht. Dat wordt dus tiefschneefahren!!”

Update 16 januari: de sneeuwval is al weer begonnen in Obertauern en zal tot vrijdag aanhouden

Wijnand (op foto) schrijft: “Het is hier nu 12:45 uur en we zitten te eten en op adem te komen naa moeilijk skiën in steeds hardere sneeuval. Boven is het hele beeld daardoor wit en bijna geen detail op de piste meer herkenbaar. Op gevoegde foto zie je de sneeuwval om ongeveer 10:30 uur nabij de King’s Alm. Momenteel is het in Obertauern zelf matige sneeuwval van zeer kleine vlokjes (temp. -10), met een zicht van hooguit 700 à 1.000 m. Boven is het natuurlijk nog minder. Je kunt daar echt spreken van richtiges Schneetreiben. Vanmiddag maar eens wandelen en kijken naar een nieuwe skihelm.”


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.