Wijnand Reumer: “Vandaag -9°C en veel wind op de toppen. In het dorp viel het reuze mee. Vanochtend ZZO stroming met stau tot net voor Obertauern. Mooi te zien op foto hieronder. Later ruimend naar ZZW en minder stau bewolking en behoorlijk zonnig tot 16:00 uur. Omstandigheden kunnen bijna niet beter. Morgen (woensdag 16 jan) wordt (opnieuw) veel sneeuw verwacht. Dat wordt dus tiefschneefahren!!”

Update 16 januari: de sneeuwval is al weer begonnen in Obertauern en zal tot vrijdag aanhouden

Wijnand (op foto) schrijft: “Het is hier nu 12:45 uur en we zitten te eten en op adem te komen naa moeilijk skiën in steeds hardere sneeuval. Boven is het hele beeld daardoor wit en bijna geen detail op de piste meer herkenbaar. Op gevoegde foto zie je de sneeuwval om ongeveer 10:30 uur nabij de King’s Alm. Momenteel is het in Obertauern zelf matige sneeuwval van zeer kleine vlokjes (temp. -10), met een zicht van hooguit 700 à 1.000 m. Boven is het natuurlijk nog minder. Je kunt daar echt spreken van richtiges Schneetreiben. Vanmiddag maar eens wandelen en kijken naar een nieuwe skihelm.”


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.