Loser 300 centimeter sneeuwhoogte

Toen ik in Kitzbühel verbleef telde men er een 120 centimeter sneeuw op de berg, Montafon kende een 170 centimeter, maar kampioen mag je wel Loser noemen. Daar registreerde men de nacht van 28 december een indrukwekkende sneeuwhoogte van maar liefst 300 cm. Momenteel meet de sneeuwhoogte een 250 centimeter, wat nog aardig kan tellen! Dit partnergebied staat meer dan ooit op mijn to-do lijstje!

Record sneeuwhoogte op 300 centimeter

Wanneer je een goede basis aan sneeuw hebt maak je je natuurlijk iets minder zorgen als skigebied. Ik herinner me nog goed hoe wij vorig jaar droomden van sneeuw en hoe Frederik het groot lot trof in Loser. Sindsdien hou ik dit leuke gebied in de gaten en ook nu doen de weergoden het perfect hier.  Donderdag (28/12) op facebook verscheen de recordmelding van de 3 meter aan sneeuw. Ondertussen zakte ze naar 250 centimeter, maar dat is toch nog steeds echt de moeite!

Sneeuwhoogte in Loser op 300 centimeter

Het Eldorado voor elke diepsneeuwliefhebber ligt dus wel hier, in dit kleine maar dappere gebied! De variatie tussen de diepe hellingen en de lange runs zijn gevarieerd en makkelijk te bereiken. Loser legt speciaal pistenbully’s in die de poederfreaks naar de ideale start brengen. Handig voor wie niet de hele klim omhoog wil maken, en het is natuurlijk ook veiliger. De uitdaging kan je misschien missen, maar je gaat ten volle kunnen genieten van de afdaling, zonder dat jouw tong al op jouw tenen hangt ;-).

bully-taxi in loser

Het weekend van 17 en 18 februari kan je gaan kijken, of deelnemen aan de freeride contest. Voel je je aangesproken, dan kan je jezelf hier inschrijven. Je kan zowel deelnemen als skiër of snowboarder, deelnemen kost slechts €10. Snel zijn is de boodschap want er is slechts plaats voor 40 deelnemers. Geen interesse om deel te nemen, ga dan even kijken en geniet van de toppistes in Loser! Alle liften zijn trouwens momenteel open en van topkwaliteit!

freeride wedstrijd Loser

Wat is jouw favoriete freeride hotspot in de Alpen?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.