Wintersport webcam Meiringen-Hasliberg

Klik voor grotere afbeelding

In het tijdperk van de kunstsneeuw is het loeren naar sneeuwhoogte berg en sneeuwhoogte dal zo passé. We kunnen alles zelf zien en bijna opmeten. Vanochtend is echt zo’n ochtend om een webcamoverzicht te vergaren. De sneeuwgrens is al behoorlijk gezakt. Bovenstaande plaat is van Meiringen-Hasliberg op 1450m.

Hieronder meer plaatjesOp Facebook heb ik vanochtend dit album neergezet:

[fbphotos id=303061256394753]

Het meest illustratief vind ik de plaat uit Stuben am Arlberg. Dan zie je dat de sneeuwgrens daar nu al onder 1300m is gezakt. Er zit stiekum één plaat tussen die niet van een webcam komt: die van het Edelweisshaus in Königsleiten. Dat is een foto van de Nederlandse eigenaar van het pension waar ik in de super sneeuwrijke winter van 2005-2006 5 maanden werkte. De mooiste plaat vind ik die van Val Cenis Vanoise in de Maurienne. Voor zuidkantgangers is het mooi te zien dat het daar lokaal – zoals in het Schnalstal / Val Cenales – ook leuk sneeuwt.

De sneeuwgrens gaat de komende 24 uur flink zakken om dan minstens tot en met vrijdag laag te blijven. Deze beweging kun je schitterend volgen op de op hoogte gesorteerde Zwitserse webcamverzameling van kaikowetter.ch.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.