Wintersport webcam Meiringen-Hasliberg

Klik voor grotere afbeelding

In het tijdperk van de kunstsneeuw is het loeren naar sneeuwhoogte berg en sneeuwhoogte dal zo passé. We kunnen alles zelf zien en bijna opmeten. Vanochtend is echt zo’n ochtend om een webcamoverzicht te vergaren. De sneeuwgrens is al behoorlijk gezakt. Bovenstaande plaat is van Meiringen-Hasliberg op 1450m.

Hieronder meer plaatjesOp Facebook heb ik vanochtend dit album neergezet:

[fbphotos id=303061256394753]

Het meest illustratief vind ik de plaat uit Stuben am Arlberg. Dan zie je dat de sneeuwgrens daar nu al onder 1300m is gezakt. Er zit stiekum één plaat tussen die niet van een webcam komt: die van het Edelweisshaus in Königsleiten. Dat is een foto van de Nederlandse eigenaar van het pension waar ik in de super sneeuwrijke winter van 2005-2006 5 maanden werkte. De mooiste plaat vind ik die van Val Cenis Vanoise in de Maurienne. Voor zuidkantgangers is het mooi te zien dat het daar lokaal – zoals in het Schnalstal / Val Cenales – ook leuk sneeuwt.

De sneeuwgrens gaat de komende 24 uur flink zakken om dan minstens tot en met vrijdag laag te blijven. Deze beweging kun je schitterend volgen op de op hoogte gesorteerde Zwitserse webcamverzameling van kaikowetter.ch.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.