Wintersport webcam Meiringen-Hasliberg

Klik voor grotere afbeelding

In het tijdperk van de kunstsneeuw is het loeren naar sneeuwhoogte berg en sneeuwhoogte dal zo passé. We kunnen alles zelf zien en bijna opmeten. Vanochtend is echt zo’n ochtend om een webcamoverzicht te vergaren. De sneeuwgrens is al behoorlijk gezakt. Bovenstaande plaat is van Meiringen-Hasliberg op 1450m.

Hieronder meer plaatjesOp Facebook heb ik vanochtend dit album neergezet:

[fbphotos id=303061256394753]

Het meest illustratief vind ik de plaat uit Stuben am Arlberg. Dan zie je dat de sneeuwgrens daar nu al onder 1300m is gezakt. Er zit stiekum één plaat tussen die niet van een webcam komt: die van het Edelweisshaus in Königsleiten. Dat is een foto van de Nederlandse eigenaar van het pension waar ik in de super sneeuwrijke winter van 2005-2006 5 maanden werkte. De mooiste plaat vind ik die van Val Cenis Vanoise in de Maurienne. Voor zuidkantgangers is het mooi te zien dat het daar lokaal – zoals in het Schnalstal / Val Cenales – ook leuk sneeuwt.

De sneeuwgrens gaat de komende 24 uur flink zakken om dan minstens tot en met vrijdag laag te blijven. Deze beweging kun je schitterend volgen op de op hoogte gesorteerde Zwitserse webcamverzameling van kaikowetter.ch.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

1 reactie

Gesloten voor reacties.