Gerlos op 4 juni 2012

Keurig volgens het Oostenrijkse weerbericht is de sneeuwgrens vandaag naar 1500m gezakt. De Zillertal Arena ziet er weer helemaal winters uit als je boven op de pistes staat zoals op deze webcam van de Isskogel. Daar sta je dan met je mountainbike of wandelschoenen! Brrrr. In Zwitserland en Frankrijk bleef de sneeuwgrens wat hoger. Wat een begin van de (meteorologische) zomer! 

Erg koud door regenafkoeling

In Nederland hadden we gisteren de koudste dag sinds 1975 en dat alleen omdat het ’s nachts in De Bilt 11°C was geweest. De middagtemperatuur was 9°C. Dat was goed geweest voor de koudste junidag sinds 1953. Vandaag zou je opnieuw denken dat we het kouderecord sinds 2001 gaan halen. Maar nee: de groene zone hierboven wordt veroorzaakt door de regen. Zie dit verhelderende artikel op weer.nl. Nu de regen naar het zuidoosten wegtrekt, stijgt het kwik meteen weer. Geen record dus. Wel leuk om even te neuzen in dit overzicht van juni-extremen. In Stockholm werd gisteren de laagste juni-maximumtemperatuur sinds 1928 gemeten: 6°C. In het noorden van Zweden viel een pak natte sneeuw.

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.