De derde en laatste septembersneeuw valt behoorlijk tegen vandaag. Alleen het plaatje van een flank van de Aiguilles di Midi bij Chamonix hierboven en van de Duitse Zugspitze onderaan dit bericht laten iets zien waar we als wintersporters blij van worden. Vanavond zakt de sneeuwgrens nog door maar neemt de buiïgheid sterk af. Toch morgenvroeg nog even spieken op de cams want hier blijft het echt bij voor deze maand.

Ondertussen zijn de wintersportboekingen weer helemaal op niveau zo zegt Jacco Tas van Bizztravel: “Pas nu het in Nederland herfstig is geworden en er in de Alpen weer sneeuw valt, denkt iedereen weer aan wintersport”, aldus Tas. “En die sneeuwplaatjes uit de Alpen zien we ook in Nederland en dat zet aan tot boeken. We beleven nu een sterke inhaalrace en liggen nu al weer op het niveau van vorig jaar”. Joost Romeijn van Sunweb weet: “Dat we wat achterliepen, komt vooral doordat het dit jaar in augustus zulk mooi weer was in Nederland. Vorig jaar was juist een hele beroerde maand augustus en toen gingen de mensen meteen na hun zomervakantie al met de wintersport aan de slag.” 

Toch mooi die Zugspitze vandaag!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.