De derde en laatste septembersneeuw valt behoorlijk tegen vandaag. Alleen het plaatje van een flank van de Aiguilles di Midi bij Chamonix hierboven en van de Duitse Zugspitze onderaan dit bericht laten iets zien waar we als wintersporters blij van worden. Vanavond zakt de sneeuwgrens nog door maar neemt de buiïgheid sterk af. Toch morgenvroeg nog even spieken op de cams want hier blijft het echt bij voor deze maand.

Ondertussen zijn de wintersportboekingen weer helemaal op niveau zo zegt Jacco Tas van Bizztravel: “Pas nu het in Nederland herfstig is geworden en er in de Alpen weer sneeuw valt, denkt iedereen weer aan wintersport”, aldus Tas. “En die sneeuwplaatjes uit de Alpen zien we ook in Nederland en dat zet aan tot boeken. We beleven nu een sterke inhaalrace en liggen nu al weer op het niveau van vorig jaar”. Joost Romeijn van Sunweb weet: “Dat we wat achterliepen, komt vooral doordat het dit jaar in augustus zulk mooi weer was in Nederland. Vorig jaar was juist een hele beroerde maand augustus en toen gingen de mensen meteen na hun zomervakantie al met de wintersport aan de slag.” 

Toch mooi die Zugspitze vandaag!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.