Misschien verwachten jullie al veel meer weerberichten dan ik nu schrijf, maar vooralsnog zit ik meestal een paar dagen vooruit toch wel goed en heb ik er niet altijd wat aan toe te voegen. Vrijdag schreef ik dat het tot morgen aan toe weer wit zou worden boven 800m en dat komt precies uit. De webcam van de Schmittenhöhe van Zell am See hierboven laat zien dat er in het Salzburgerland en Stiermarken momenteel een sneeuwpauze is.  

Heel mooi zo om te kijken van onderen en van boven de dalnevel. Dit is dus ook Zell am See voor wie er nooit geweest is. Het dorp ligt op 750m en is nu dus nog groen. De top is op een haar na 2000m. Morgen zou het ook beneden even wit kunnen zijn, maar dan stijgt het kwik al weer voor twee dagen. 

[fbphotos id=498529023514641]

Hier een hele serie van vanochtend waarop je het in Zwitserland en Vorarlberg nog flink ziet sneeuwen. In Zwitserland was de sneeuwgrens al tot 900 meter gedaald rond 10 uur. Het blijft nu buiïg aan de noordkant tot morgenavond aan toe. Paar centimeter er nog bij en dus nog een stukkie lager. De zuidkant doet nu even niet mee. Dat zie je duidelijk op de cams van Val Gardena. Daar is de sneeuw niet lager dan 1500m gevallen. Maar je ziet dat de Italiaanse kunstsneeuwgoochelaars al druk bezig zijn.

Komend weekeinde sta ik voor het eerst op de latten op de Stubaier gletsjer die tot de skigebieden van de “wintersporthoofdstad Innsbruck” behoort. Je ziet dat ik midden in de volgende sneeuwgolf terecht kom. In de nacht op zaterdag begint de sneeuwsandwich in de Franse Alpen en zondagmiddag zullen we er middenin staan. Dat levert natuurlijk een mooi videoweerbericht vanaf de gletsjer op! 🙂


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

31 reacties

Gesloten voor reacties.