Misschien verwachten jullie al veel meer weerberichten dan ik nu schrijf, maar vooralsnog zit ik meestal een paar dagen vooruit toch wel goed en heb ik er niet altijd wat aan toe te voegen. Vrijdag schreef ik dat het tot morgen aan toe weer wit zou worden boven 800m en dat komt precies uit. De webcam van de Schmittenhöhe van Zell am See hierboven laat zien dat er in het Salzburgerland en Stiermarken momenteel een sneeuwpauze is.  

Heel mooi zo om te kijken van onderen en van boven de dalnevel. Dit is dus ook Zell am See voor wie er nooit geweest is. Het dorp ligt op 750m en is nu dus nog groen. De top is op een haar na 2000m. Morgen zou het ook beneden even wit kunnen zijn, maar dan stijgt het kwik al weer voor twee dagen. 

[fbphotos id=498529023514641]

Hier een hele serie van vanochtend waarop je het in Zwitserland en Vorarlberg nog flink ziet sneeuwen. In Zwitserland was de sneeuwgrens al tot 900 meter gedaald rond 10 uur. Het blijft nu buiïg aan de noordkant tot morgenavond aan toe. Paar centimeter er nog bij en dus nog een stukkie lager. De zuidkant doet nu even niet mee. Dat zie je duidelijk op de cams van Val Gardena. Daar is de sneeuw niet lager dan 1500m gevallen. Maar je ziet dat de Italiaanse kunstsneeuwgoochelaars al druk bezig zijn.

Komend weekeinde sta ik voor het eerst op de latten op de Stubaier gletsjer die tot de skigebieden van de “wintersporthoofdstad Innsbruck” behoort. Je ziet dat ik midden in de volgende sneeuwgolf terecht kom. In de nacht op zaterdag begint de sneeuwsandwich in de Franse Alpen en zondagmiddag zullen we er middenin staan. Dat levert natuurlijk een mooi videoweerbericht vanaf de gletsjer op! 🙂


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

31 reacties

Gesloten voor reacties.