Amden, Zwitserland op 450m

Een dagenlange sneeuwval in de Alpen is begonnen. Meteen aan het begin is de sneeuwgrens het laagst. Bovenstaande webcam uit Amden aan de Walensee in Zwitserland laat prachtig zien hoe laag de sneeuwgrens daar gezakt is. Op de webcampagina van deze site is het echt genieten nu omdat je door de sortering op hoogte precies ziet waar het vanaf welke hoogte sneeuwt!

In de Wintersport Weerkamer kun je elke 6 uur zien waar het heen gaat. In de Alpen veert het kwik weer wat op maar verder zitten we toch tegen twee weken met temperaturen lager dan gemiddeld aan te kijken. In de Alpen veelvuldig grote dumps zeker ook aan de zuidkant. In Noorwegen sublieme winterse condities momenteel.

Hieronder de Bizz Uploads….

[fbphotos id=388572141176997]

Plaatjes van gisteren uit Serfaus. Droomcondities. Vandaag grauw en sneeuw!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.