ellmau 20 januari

Klik voor grotere plaat

John Bloemen deelde op facebook deze link naar de superdeluxe dorpscam van Ellmau met ons. Het sneeuwt dus al tot op 830m in Oostenrijk. Of lager want in Saalbach-Hinterglemm op 1000m is het kwik gedaald van +1,2°C vanochtend naar -2,6°C nu. Zie de webcams op Bergfex.

De mooiste plek om de ontwikkeling van de sneeuwgrens te volgen is het webcamoverzicht van Kaikowetter.ch voor alle Zwitserse regio’s. De cams zijn daar van hoog naar laag gesorteerd. Doe er je voordeel mee de komende dagen want de sneeuwgrens gaat nog op en neer slingeren!

Hieronder een eerste verzameling cams…
[fbphotos id=333128353388043]

Deel hier of op de facebookpagina Wintersportweer de cams die jij tegenkomt, zeker ook uit oostenrijk en de Franse Alpen…

Categorieën: Webcams

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.