ellmau 20 januari

Klik voor grotere plaat

John Bloemen deelde op facebook deze link naar de superdeluxe dorpscam van Ellmau met ons. Het sneeuwt dus al tot op 830m in Oostenrijk. Of lager want in Saalbach-Hinterglemm op 1000m is het kwik gedaald van +1,2°C vanochtend naar -2,6°C nu. Zie de webcams op Bergfex.

De mooiste plek om de ontwikkeling van de sneeuwgrens te volgen is het webcamoverzicht van Kaikowetter.ch voor alle Zwitserse regio’s. De cams zijn daar van hoog naar laag gesorteerd. Doe er je voordeel mee de komende dagen want de sneeuwgrens gaat nog op en neer slingeren!

Hieronder een eerste verzameling cams…
[fbphotos id=333128353388043]

Deel hier of op de facebookpagina Wintersportweer de cams die jij tegenkomt, zeker ook uit oostenrijk en de Franse Alpen…

Categorieën: Webcams

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.