csm_freeriden_obertauern_43eebcbf7d

Tegenwoordig lijkt het een vage waarheid “sneeuwgarantie”. Hebben ze dan een gigantische kunstsneeuwproductie in Obertauern? Ik hoor het jullie wel denken hoor :). Maar nee hoor, het is wetenschappelijk bewezen dat dit partnergebied een hoge sneeuwval kent! Leuk om te weten als je echt op zoek bent naar een gebied waar je zeker wil zijn van echte sneeuw.

Sneeuwgarantie in Obertauern een feit!

Het kan klinken als een marketingstunt tegenwoordig. Zeker als we de afgelopen seizoenen in het achterhoofd houden. Laten we daar niet meer aan denken en gewoon even de feiten bekijken. Dankzij de hoogte van Obertauern, 1740 meter, is het het hoogstgelegen wintersportgebied in Salzburg. Dankzij wetenschapper Günther Aigner is dit nu zelf wetenschappelijk bewezen. Günther werkt als onderzoeker bij Skitoev Toerisme en ontdekte dat Obertauern de grootste sneeuwhoogten in Oostenrijk heeft.

Sneeuwgarantie obertauern

Zijn onderzoekt baseert zich op 100 jaar metingen en Aigner vergeleek de laatste 30 jaar hiervan. Hij onderzocht de 7 Oostenrijkse staten waar wintersport mogelijk was en bepaalde de meest sneeuwachtige plek in elke individuele staat. De sneeuwdiepte in Obertauern werd berekend op 264 cm. Gemiddeld scoorde het gebied hierin 25% beter dan de volgende. Nog meer goed nieuws, de sneeuwgarantie in deze partner is zelfs de laatste 108 jaar niet veranderd! Geweldig nieuws toch!

Sneeuwgarantie Obertauern

Sneeuwgarantie zorgt voor een top vakantie

Dankzij deze feiten kan je ook genieten van een extra lang wintersportseizoen. Het gebeid gaat al open op 2 december (lees alles hierover op deze pagina) en duurt tot mei! Ondanks de slechts 100 kilometer aan pistes kan je hier perfect terecht voor dagtochten en zijn er ook genoeg off-piste mogelijkheden. Daarnaast investeert Obertauern om de wintersportervaring extra aangenaam te maken. Je kan hier ook terecht voor om te skiën in de avond op de goed verlichte pistes, om te sneeuwschoenwandelen of andere toffe activiteiten.
Obertauern

Wie van jullie is er al in Obertauern op vakantie geweest? Deel jullie ervaring hieronder? Of plannen jullie nu een tripje richting deze partner? Meer informatie vind je alvast hier!!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!