foehn2704
Morgen zou het stevig sneeuwen in Oostenrijk. Aan de noordkant dus. Uitgesteld. Het wordt dinsdag. Het Oostenrijks weerbericht gaat uit van een sneeuwgrens van 1400 tot 700m. Die laagste waarde zou in Niederösterreich – vrij ver dus in het oosten – worden bereikt.

dinsdag2804

Zo ziet dat eruit!

ensemble2604

Woensdag en misschien ook donderdag zijn dan tussenhoog condities. In het ensemble voor Vorarlberg zie je de onzekerheid voor donderdag 30 april in de neerslag. Vrijdag 1 mei is het zeker raak. Tsjakkaa! Opnieuw een sneeuwgrens die naar 1000m zou kunnen zakken.

dutchweek2604

En zo ziet het er aan de kant van de Franse Alpen en dus voor de Dutchweek uit. Hier keldert de sneeuwgrens maandagavond al. 30 april en 1 mei sneeuwt het dan boven 1400 tot 1800m. En vanaf het begin van het event is het dan toch alweer fors warmer met aanhoudende neerslagkansen. Met ook regen op 2300m erbij. Het is niet anders. Maar er zijn genoeg opklaringen en er is geen grote neerslaghoeveelheden.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.