sneeuwbadischl

Herinneren jullie je de dumps Estelle met de Kerstdagen en Calum in de tweede kerstvakantieweek nog? De moeder van die twee heet Rachel en die is vandaag plotseling aan de beurt. Dat het even zou sneeuwen in Oostenrijk was bekend maar zo mooi als op de foto hierboven van de Katrinalm op 1400m boven Bad Ischl… wie had dat gedacht!

kolmsaigurn2304

Kolm-Saigurn huis 1598m aan het einde van het dal van Rauris in de Hohe Tauern

Op de archiefpagina van deze cam is te zien dat hier op rond 1500m het kwik rond 15 uur onder nul dook en de bomen weer wit werden!

rudolfshuette

Bij de Rudolfshütte in de Gletscherwelt-Weisssee op 2315m

stmartin2304

Partnergebied St. Martin am Tennengebirge op 1000m was groen en wordt weer wit

 Duidelijk dat het ook in Obertauern sneeuwt op dit moment en daar kan nog tot 3 mei worden geskied.

kaartsneeuw

Hier zie je de weerkaart voor dit moment. Het staat erop. De rode kleur zijn sneeuwbuien. En we weten dat daarin de kou van boven mee omlaag daalt. Dat heeft nu tot een verassende daling van de sneeuwgrens gezorgd. Ik vermoed dat het nog even mooi doorsneeuwt en dat we morgenochtend ook mooie plaatjes hebben. Enne… JAAA de dump op de 27e staat ook nog netjes op de kaart!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.