sneeuwbadischl

Herinneren jullie je de dumps Estelle met de Kerstdagen en Calum in de tweede kerstvakantieweek nog? De moeder van die twee heet Rachel en die is vandaag plotseling aan de beurt. Dat het even zou sneeuwen in Oostenrijk was bekend maar zo mooi als op de foto hierboven van de Katrinalm op 1400m boven Bad Ischl… wie had dat gedacht!

kolmsaigurn2304

Kolm-Saigurn huis 1598m aan het einde van het dal van Rauris in de Hohe Tauern

Op de archiefpagina van deze cam is te zien dat hier op rond 1500m het kwik rond 15 uur onder nul dook en de bomen weer wit werden!

rudolfshuette

Bij de Rudolfshütte in de Gletscherwelt-Weisssee op 2315m

stmartin2304

Partnergebied St. Martin am Tennengebirge op 1000m was groen en wordt weer wit

 Duidelijk dat het ook in Obertauern sneeuwt op dit moment en daar kan nog tot 3 mei worden geskied.

kaartsneeuw

Hier zie je de weerkaart voor dit moment. Het staat erop. De rode kleur zijn sneeuwbuien. En we weten dat daarin de kou van boven mee omlaag daalt. Dat heeft nu tot een verassende daling van de sneeuwgrens gezorgd. Ik vermoed dat het nog even mooi doorsneeuwt en dat we morgenochtend ook mooie plaatjes hebben. Enne… JAAA de dump op de 27e staat ook nog netjes op de kaart!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.