montafon72cm

Er was de afgelopen dagen geen tijd om alles te tonen en dus is vandaag het Montafon in Vorarlberg aan de beurt. We knallen er meteen in met deze kiek uit Gargellen met 72,5 cm verse poeder. De plaat is van 23 oktober en hierrr zie je er nog wat meer.

montafon-dump4

Hier zie je het allemaal vallen benden in het dal in een van de dorpen St. Gallenkirch, Gaschurn, Schruns of Tschagguns. Wie weet waar het is mag het zeggen!

golm2710En zo is het vanochtend in het skigebied Golm bij het dorp Vandans – het meest dichtbij Utrecht. Slechts 880km. Dat doen niet veel skigebieden na. Je ziet de dooi zijn werk doen…. Je ziet ook dat de pistebully’s hebben gereden in een poging de sneeuw te binden. Er is een goede kans dat dat lukt…. niet vanwege verwachte lage temperaturen, maar simpelweg omdat de zon steeds lager staat en er geen kracht is de sneeuw weg te branden…..

marokko0511

 

Een uitgebreid weerbericht is vanochtend helemaal niet nodig. Simpelweg omdat mijn eerdere analyses over de luchtdrukverdeling prima standhouden. Zie nog eens het bericht over sneeuw in Griekenland en Noorwegen. Wat vanochtend nieuw is, is dat in beide grote modellen de mogelijk zuidkantdump is ingeruild voor sneeuw in de hoge atlas in Marokko. Zo zie je maar weer: de weermodellen zijn ook op de langere termijn fantastisch in het berekenen van mogelijke depressies en hogedrukgebieden. Waar die dingen alleen precies heenkoersen dat is koffiedikkijken en als je als weerman lekker in je flow zit met een boude voorspelling te tackelen. Voor dit moment nog geen eerste boude voorspelling…. ik kijk het nog ff aan!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.