Sneeuwverwachting tot donderdag de 19e

Nu vele lagere skigebieden gesloten zijn, komt de focus te liggen op de hogere skigebieden waar het skiseizoen nog een aantal weken doorgaat. En daarover is eigenlijk alleen maar goed nieuws te melden. De temperaturen zijn nu normaal voor de tijd van het jaar, nadat we in maart verschillende veel te warme weken hadden. En neerslag is er aan de lopende band met boven 1500m alleen maar sneeuw en vooral in Zwitserland af en toe ook sneeuw tot rond of zelfs onder 1000m. Hierboven wat er de komende 7 dagen kan vallen.

[fbphotos id=390555194312025]

Deze webcams zijn allemaal van vanochtend. We zien de sneeuwgrens in Zwitserland weer dippen tot ruim onder de 1000m. En we zien dat de meeste sneeuw valt in Wallis vanochtend. De schitterende plaat van de Matterhorn verraadt een complete whiteout. De meest intense sneeuwval gaat langs de hoofdkam naar Oostenrijk trekken, waar het dan tot in de nacht op donderdag flink sneeuwt.  

[fbphotos id=390549314312613]

De ensembles spreken voor de kenners voor zich. Ik heb er eentje voor de Pyreneeën toegevoegd. Juist omdat het daar echt koel is momenteel en de komende dagen ook weer sneeuwrijk.  

Paar Bizz Uploads…

[fbphotos id=389939574373587]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.