Sneeuwverwachting tot donderdag de 19e

Nu vele lagere skigebieden gesloten zijn, komt de focus te liggen op de hogere skigebieden waar het skiseizoen nog een aantal weken doorgaat. En daarover is eigenlijk alleen maar goed nieuws te melden. De temperaturen zijn nu normaal voor de tijd van het jaar, nadat we in maart verschillende veel te warme weken hadden. En neerslag is er aan de lopende band met boven 1500m alleen maar sneeuw en vooral in Zwitserland af en toe ook sneeuw tot rond of zelfs onder 1000m. Hierboven wat er de komende 7 dagen kan vallen.

[fbphotos id=390555194312025]

Deze webcams zijn allemaal van vanochtend. We zien de sneeuwgrens in Zwitserland weer dippen tot ruim onder de 1000m. En we zien dat de meeste sneeuw valt in Wallis vanochtend. De schitterende plaat van de Matterhorn verraadt een complete whiteout. De meest intense sneeuwval gaat langs de hoofdkam naar Oostenrijk trekken, waar het dan tot in de nacht op donderdag flink sneeuwt.  

[fbphotos id=390549314312613]

De ensembles spreken voor de kenners voor zich. Ik heb er eentje voor de Pyreneeën toegevoegd. Juist omdat het daar echt koel is momenteel en de komende dagen ook weer sneeuwrijk.  

Paar Bizz Uploads…

[fbphotos id=389939574373587]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.