snelweg linz

EPA - Klik voor grotere plaat

Het was een beetje voorspelbaar en het is ervan gekomen: Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk liggen plat door een complete sneeuwchaos. De vliegvelden van München en Zürich kunnen amper meer vliegen. Snelwegen en provinciale wegen zijn vastgelopen bij talloze ongevallen.

Een overzicht van de headlines:

Voor de skigebieden is het gewoon goed nieuws. Tijdens de vorstperiode is er weinig verse sneeuw gevallen en nu is een mooie verse laag zeer welkom. Het droomseizoen gaat verder!

Anja Verstegen van Herberge Ascharina bij het kleine Zwitserse bergdorpje St. Antönien op een half uur rijden van Kosters-Davos:  “Vanochtend was er al 15cm gevallen en nu is daar alweer 20cm bijgekomen. Er valt duidelijk meer dan de locals hadden verwacht. Ik woon hier nu 10 jaar en heb nog nooit zoveel sneeuw gezien. Alle wegen worden geflankeerd door meters hoge sneeuwmuren.”

Gasten op de piste
Karin Berentsen van Haus Franka in het Zillertal: “Hier valt het gelukkig mee. Er is zo’n 15cm gevallen in het dal. Boven waait het wel maar onze gasten zijn allemaal de pistes op. Afgelopen week waren we in Nederland en daar was het pas bar! We horen wel dat het aan de andere kant van het Inntal en richting Kitzbühel wel bar en boos is!”

En natuurlijk hieronder weer een mooie verzameling webcams uit de skigebieden….

[fbphotos id=352886644745547]

“Wahnsinn!” zo zeggen ze in Oostenrijk.

Ook via de Bizztravel Sneeuwhoogte App zijn weer mooie plaatjes binnen…

[fbphotos id=352799734754238]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.