snelweg linz

EPA - Klik voor grotere plaat

Het was een beetje voorspelbaar en het is ervan gekomen: Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk liggen plat door een complete sneeuwchaos. De vliegvelden van München en Zürich kunnen amper meer vliegen. Snelwegen en provinciale wegen zijn vastgelopen bij talloze ongevallen.

Een overzicht van de headlines:

Voor de skigebieden is het gewoon goed nieuws. Tijdens de vorstperiode is er weinig verse sneeuw gevallen en nu is een mooie verse laag zeer welkom. Het droomseizoen gaat verder!

Anja Verstegen van Herberge Ascharina bij het kleine Zwitserse bergdorpje St. Antönien op een half uur rijden van Kosters-Davos:  “Vanochtend was er al 15cm gevallen en nu is daar alweer 20cm bijgekomen. Er valt duidelijk meer dan de locals hadden verwacht. Ik woon hier nu 10 jaar en heb nog nooit zoveel sneeuw gezien. Alle wegen worden geflankeerd door meters hoge sneeuwmuren.”

Gasten op de piste
Karin Berentsen van Haus Franka in het Zillertal: “Hier valt het gelukkig mee. Er is zo’n 15cm gevallen in het dal. Boven waait het wel maar onze gasten zijn allemaal de pistes op. Afgelopen week waren we in Nederland en daar was het pas bar! We horen wel dat het aan de andere kant van het Inntal en richting Kitzbühel wel bar en boos is!”

En natuurlijk hieronder weer een mooie verzameling webcams uit de skigebieden….

[fbphotos id=352886644745547]

“Wahnsinn!” zo zeggen ze in Oostenrijk.

Ook via de Bizztravel Sneeuwhoogte App zijn weer mooie plaatjes binnen…

[fbphotos id=352799734754238]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.