schneeberg0902

Dat het in Niederösterreich nog het heftigst zou gaan sneeuwen kan niemand op deze website zijn ontgaan. Speciaal de Schneeberg heb ik genoemd. Die skiberg op 80km van de hoofdstad is nu een gevaarlijk poederparadijs. Zie de webcam hierboven. Op Bergfex kun je heen en weer met deze cam.

wenen-vliegveld

Het vlieveld wist met moeite maar één baan open te houden. Hierrr een must click link naar een collectie van social media van ooggetuigen uit het Oostenrijkse laagland. Ja beste laaglanders: dat deel van Oostenrijk bestaat ook. Wie van jullie is wel eens in Linz geweest? Of in Wenen? Als je echt van het land houdt haal het dan eens in!

regen

Beide weermodellen hebben vanavond weer wat toestanden in petto die we eerder dit seizoen hebben gezien. Opeenvolgingen van een hogere en lagere sneeuwgrens. Vanaf de 14e eigenlijk. Vanaf de 18e zou de hogedruk en het mooie weer weer terug moeten zijn. En dan kan het eind februari weer wat winters worden zelfs in de Lage Landen. Ik hou het vanavond even kort. Morgenvroeg de uitgebreide analyse van de situatie.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.