schneeberg0902

Dat het in Niederösterreich nog het heftigst zou gaan sneeuwen kan niemand op deze website zijn ontgaan. Speciaal de Schneeberg heb ik genoemd. Die skiberg op 80km van de hoofdstad is nu een gevaarlijk poederparadijs. Zie de webcam hierboven. Op Bergfex kun je heen en weer met deze cam.

wenen-vliegveld

Het vlieveld wist met moeite maar één baan open te houden. Hierrr een must click link naar een collectie van social media van ooggetuigen uit het Oostenrijkse laagland. Ja beste laaglanders: dat deel van Oostenrijk bestaat ook. Wie van jullie is wel eens in Linz geweest? Of in Wenen? Als je echt van het land houdt haal het dan eens in!

regen

Beide weermodellen hebben vanavond weer wat toestanden in petto die we eerder dit seizoen hebben gezien. Opeenvolgingen van een hogere en lagere sneeuwgrens. Vanaf de 14e eigenlijk. Vanaf de 18e zou de hogedruk en het mooie weer weer terug moeten zijn. En dan kan het eind februari weer wat winters worden zelfs in de Lage Landen. Ik hou het vanavond even kort. Morgenvroeg de uitgebreide analyse van de situatie.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

16 reacties

Gesloten voor reacties.