Regen vanochtend in Hopfgarten. Moet nog sneeuw worden. En wie vanochtend vertrekt heeft dus geen problemen. En dus is bovenstaande foto ook niet München of Rosenheim. Dit is Athene. Of was. Afgelopen maandag. Maar het sneeuwt nog door en dus zoomen we daar even op in!

Wauw!

Wat een weerkaart jongens en meisjes!! Hij is van morgen zeg ik erbij…. dus het sneeuwt nog even door daar…

Hier alle kaarten voor morgen!

En de sneeuwhoogtes woensdag. Let op Noorwegen….

Alle kanten van de Alpen zijn nu echt compleet aan het flatlinen qua neerslag. Zelden gezien.

Waar gaat alles dan heen? Juist ja naar Noorwegen…. en vanaf 800m is het allemaal sneeuw.

Afsluitend: op Summit Camp op Groenland is net de laagste temperatuur ooit in de hele winter gemeten: -66 graden Celsius!! En het mist het absolute kouderecord voor heel het noordelijk halfrond. Dat was in Oymyakon in 1933 met −67.7C). Nu jullie!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

147 reacties

Gesloten voor reacties.