Bron: Google Maps

Raad waar het sneeuwfront ligt. In Nederland is het in zo goed als de gehele oostelijke helft van het land langzaam rijdend. In totaal stond er om 17.40 2287km file wat een dik nieuw record is na vorige winter december toen er nota bene veel meer sneeuw viel.

Bron: ANWB

Op de A73 tussen Nijmegen en Maasbracht staat maarliefst 187km file heen en terug. De snelwegen staan vol met strooiwagens en sneeuwschuivers die allemaal niet hard gaan. In Frankrijk een stuk minder problemen omdat de drukte op de snelwegen daar sowieso minder is. Dan zie je toch dat de Lage Landen kwetsbaar zijn met hun nauwe infrastructuur.

Ik denk dat je blij moet zijn dat je nu veilig ergens Wintersportweerman zit te lezen in plaats van dat je op de weg zit!

Mocht het je nog niet duidelijk zijn, daar ligt het sneeuwfront nu. Geen intense sneeuwval, wel aanhoudend. Hoe het verder gaat zie je vanavond bij Hajo als we om 21.00 LIVE op Facebook zijn met een kersvers weerbericht.


Jorne en Hajo

De combinatie van weermannen die elkaar vanuit Oostenrijk aanvullen en corrigeren. Speelse berichten met de nodige expertise worden geregeld door dit duo tijdens het seizoen 2018/2019!

126 reacties

Gesloten voor reacties.