Vanochtend om 10 uur kon ik al deze mooie kiek schieten in de Amsterdamse Pijp. Tweede Paasdag 2021. Al enkele uren vroeger dan zelfs door het Harmonie-model berekend witte vlokken.

Zo lag het over Nederland om kwart voor 11.

En dit is de Harmonie-berekening. De roze “natte sneeuw” zou ik met een korrel zout nemen. Want mt een laag dauwpunt zijn de vlokken toch droog als ze beneden aankomen ook al smelten ze op de grond meteen weg.

En dit zou er kunnen blijven liggen …. maar dit gaat pas tot dinsdag middernacht. En die nacht valt er nog het nodige.

Het Europees model blijft sneeuwbommetjes berekenen met een knik in de isobaren.

En dan zou je ’s ochtends in het oosten van het land toch maar mooi meer dan 5cm sneeuw op de grond hebben.

En in heel Europa dit plaatje. Nederland in de voorhoede qua laaglandsneeuw.

Het Amerikaans model berekent iets minder sneeuwhoogte. Het Canadese model heeft ook minder.

De laatste run van het Amerikaanse model is wel gekkenhuis qua het vervolg. De laatste sneuw namelijk op 18 april! Dat begint dan aardig bijzonder te worden als het uitkomt.

Het gaat om bovenstaande hoofdrun met nachtvorst op 18 april.

En die zelfde berekeningscyclus heeft de rode lijn als warmste lid. Houd nog niet echt over. Een korte opleving. Geen covid relief. Er schijnen vel Duitsers in Nederland te zijn met Pasen maar wij mogen na Pasen Duitsland niet meer in. Ach het kan verkeren. Thuis is het ook mooi.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Kirsten_dl · 5 april 2021 op 17:46

Mooi artikel @Hajo !

Weersverwachting volgens het geïndoctrineerd KMI. 🙂
https://i.postimg.cc/vZdyY7tc/Screenshot-2021-04-05-17-37-51-149-be-irm-kmi-meteo.jpg

Nee, het moet flink opwarmen natuurlijk zodat ze weer kunnen klimaatdrammen en er miljarden tegenaan kunnen smijten zodat het klimaat weer afkoelt… 😆
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210405_94115085?utm_source=android

En na cojona ook dit nog, de ene na de andere ramp volgt zichzelf op. Zijn jullie voorbereid op de toekomst ?
https://www.hln.be/buitenland/noodtoestand-in-florida-na-lek-in-reservoir-met-giftig-afvalwater-milieuramp-dreigt~a711141f/#comments-anchor

J@bb.nl · 5 april 2021 op 18:51

Bovenstaand…. pff om moe van te worden

    Kirsten_dl · 6 april 2021 op 01:57

    Hoezo wordt jij daar moet van ?

Gesloten voor reacties.