Vanochtend om 10 uur kon ik al deze mooie kiek schieten in de Amsterdamse Pijp. Tweede Paasdag 2021. Al enkele uren vroeger dan zelfs door het Harmonie-model berekend witte vlokken.

Zo lag het over Nederland om kwart voor 11.

En dit is de Harmonie-berekening. De roze “natte sneeuw” zou ik met een korrel zout nemen. Want mt een laag dauwpunt zijn de vlokken toch droog als ze beneden aankomen ook al smelten ze op de grond meteen weg.

En dit zou er kunnen blijven liggen …. maar dit gaat pas tot dinsdag middernacht. En die nacht valt er nog het nodige.

Het Europees model blijft sneeuwbommetjes berekenen met een knik in de isobaren.

En dan zou je ’s ochtends in het oosten van het land toch maar mooi meer dan 5cm sneeuw op de grond hebben.

En in heel Europa dit plaatje. Nederland in de voorhoede qua laaglandsneeuw.

Het Amerikaans model berekent iets minder sneeuwhoogte. Het Canadese model heeft ook minder.

De laatste run van het Amerikaanse model is wel gekkenhuis qua het vervolg. De laatste sneuw namelijk op 18 april! Dat begint dan aardig bijzonder te worden als het uitkomt.

Het gaat om bovenstaande hoofdrun met nachtvorst op 18 april.

En die zelfde berekeningscyclus heeft de rode lijn als warmste lid. Houd nog niet echt over. Een korte opleving. Geen covid relief. Er schijnen vel Duitsers in Nederland te zijn met Pasen maar wij mogen na Pasen Duitsland niet meer in. Ach het kan verkeren. Thuis is het ook mooi.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Kirsten_dl · 5 april 2021 op 17:46

Mooi artikel @Hajo !

Weersverwachting volgens het geïndoctrineerd KMI. 🙂
https://i.postimg.cc/vZdyY7tc/Screenshot-2021-04-05-17-37-51-149-be-irm-kmi-meteo.jpg

Nee, het moet flink opwarmen natuurlijk zodat ze weer kunnen klimaatdrammen en er miljarden tegenaan kunnen smijten zodat het klimaat weer afkoelt… 😆
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210405_94115085?utm_source=android

En na cojona ook dit nog, de ene na de andere ramp volgt zichzelf op. Zijn jullie voorbereid op de toekomst ?
https://www.hln.be/buitenland/noodtoestand-in-florida-na-lek-in-reservoir-met-giftig-afvalwater-milieuramp-dreigt~a711141f/#comments-anchor

J@bb.nl · 5 april 2021 op 18:51

Bovenstaand…. pff om moe van te worden

    Kirsten_dl · 6 april 2021 op 01:57

    Hoezo wordt jij daar moet van ?

Gesloten voor reacties.