Val Ferret Aosta Wintersport

Klik voor grotere foto

Ik heb de Haute Tarentaise en Wallis genoemd als plek waar de meeste sneeuw valt vanochtend (zie artikel). Maar wat te denken van de Aosta Vallei! Zie de plaat hierboven uit Courmayeur – Val Ferret. Wat een sneeuwbom is dat zeg!

Meer spectaculaire webcams en een meteorologische uitleg hieronder

Föhn met lens van koude lucht aan de zuidkant van de Alpen

Klik voor grotere kaart

Wat op bovenstaande kaart van de temperatuur op 2m interessant is, is het lensje koude lucht dat vandaag gevangen zit aan de zuidkant van de Alpen. De storm jaagt op grote hoogte langs de hoofdkam en die kou zit daar opgesloten. Aan lijzijde van de hoofdkam in de Aosta vallei dwarrelen duidelijk de meeste vlokken neer. Het is te verwachten dat de sneeuw in de loop van de dag ook nog doorzet tot helemaal in de Dolomieten.

Ondertussen genieten wij alvast van de plaatjes uit de Aosta vallei:

[fbphotos id=310492165651662]

Vanavond is het dan gedaan met het Föhnkarakter en slaat het om naar Nordstau zoals je ziet in het Föhndiagram. met dan hopelijk ook dergelijke plaatjes uit Oostenrijk…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.