Val Ferret Aosta Wintersport

Klik voor grotere foto

Ik heb de Haute Tarentaise en Wallis genoemd als plek waar de meeste sneeuw valt vanochtend (zie artikel). Maar wat te denken van de Aosta Vallei! Zie de plaat hierboven uit Courmayeur – Val Ferret. Wat een sneeuwbom is dat zeg!

Meer spectaculaire webcams en een meteorologische uitleg hieronder

Föhn met lens van koude lucht aan de zuidkant van de Alpen

Klik voor grotere kaart

Wat op bovenstaande kaart van de temperatuur op 2m interessant is, is het lensje koude lucht dat vandaag gevangen zit aan de zuidkant van de Alpen. De storm jaagt op grote hoogte langs de hoofdkam en die kou zit daar opgesloten. Aan lijzijde van de hoofdkam in de Aosta vallei dwarrelen duidelijk de meeste vlokken neer. Het is te verwachten dat de sneeuw in de loop van de dag ook nog doorzet tot helemaal in de Dolomieten.

Ondertussen genieten wij alvast van de plaatjes uit de Aosta vallei:

[fbphotos id=310492165651662]

Vanavond is het dan gedaan met het Föhnkarakter en slaat het om naar Nordstau zoals je ziet in het Föhndiagram. met dan hopelijk ook dergelijke plaatjes uit Oostenrijk…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.