De weergoden drijven niet alleen de spot met de Vereniging de Friesche Elfsteden en de hele lockdownwaanzin, maar vooral zorgt het winterweer wat ze brengen voor de mooiste vorm van verbroedering die er is. Natuurlijk gaan die politieagenten meedoen! Natuurlijk gaat iedereen straks allemaal samen het ijs op. Met koek en zopie.

Geniet van de beelden!

Dit zijn wij! Het filmpje begint met schaatsen op natuurijs. Zie ik nu pas!

En dit zijn wij ook…

Ondertussen in Duitsland. Mensen wordt wakker en blijf wakker! Doe normaal. En er zijn een paar kerels in Den Haag die trekken we gewoon niet meer. Zie het nu alsjeblieft! Laat de winterkou ons wekken uit onze lockdownlethargie! De Nederlandse politie doet niets. Dat is geen gestapo! Wij zijn Nederlanders en Vlamingen! Wij zijn vrij.

O ja en doe nog even de petitie!

Ondertussen hebben we hierrr een liveblog waar de nieuwe berichten steeds bovenaan komen.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

Als je wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig! Juist bij dit bericht zijn reacties gewenst!

Categorieën: Leuk verhaal

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Marie · 7 februari 2021 op 10:04

Kan dit nu het broodnodige geuzenlied worden? Ik weet nog goed hoe iedereen dit mee zong. Ik vraag me soms af of ‘onze’ generatie (van krakers en onlusten tijdens kroning Beatrix) zich zo had laten opsluiten. 17 miljoen mensen op dit hele kleine stukje aarde die houd je niet de lockdown in die houd je in hun waarde!

Gesloten voor reacties.