De weergoden drijven niet alleen de spot met de Vereniging de Friesche Elfsteden en de hele lockdownwaanzin, maar vooral zorgt het winterweer wat ze brengen voor de mooiste vorm van verbroedering die er is. Natuurlijk gaan die politieagenten meedoen! Natuurlijk gaat iedereen straks allemaal samen het ijs op. Met koek en zopie.

Geniet van de beelden!

Dit zijn wij! Het filmpje begint met schaatsen op natuurijs. Zie ik nu pas!

En dit zijn wij ook…

Ondertussen in Duitsland. Mensen wordt wakker en blijf wakker! Doe normaal. En er zijn een paar kerels in Den Haag die trekken we gewoon niet meer. Zie het nu alsjeblieft! Laat de winterkou ons wekken uit onze lockdownlethargie! De Nederlandse politie doet niets. Dat is geen gestapo! Wij zijn Nederlanders en Vlamingen! Wij zijn vrij.

O ja en doe nog even de petitie!

Ondertussen hebben we hierrr een liveblog waar de nieuwe berichten steeds bovenaan komen.

Deel jouw foto, video en of verhaal in het Wintersportweerman.nl Weercafé (groepspagina op Facebook).

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

Als je wilt doneren kies dan zelf het bedrag. Ook kleine donaties worden erg gewaardeerd als een pluim voor het vele werk.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig! Juist bij dit bericht zijn reacties gewenst!

Categorieën: Leuk verhaal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Marie · 7 februari 2021 op 10:04

Kan dit nu het broodnodige geuzenlied worden? Ik weet nog goed hoe iedereen dit mee zong. Ik vraag me soms af of ‘onze’ generatie (van krakers en onlusten tijdens kroning Beatrix) zich zo had laten opsluiten. 17 miljoen mensen op dit hele kleine stukje aarde die houd je niet de lockdown in die houd je in hun waarde!

Gesloten voor reacties.