les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Zonnige skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

Boek rechtstreeks jouw vakantie

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

In het Montafon vind je vier skigebieden met elk een eigen charme. Het familiepareltje Kristberg. Golm voor gezinnen met grotere kinderen. Gargellen voor wie ultieme sneeuwzekerheid eist. En Silvretta-Montafon als topper.

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Val d'anniviers
Lees verder >

Vakanties vol avontuur wachten op jou!

Sneeuw- wordt stormvloed, de zwaarste sinds 1962?

check ook eens

72 Reacties

 1. Jarno schreef:

  Ik wil dat kruis daar niet hebben :(!

 2. Hajo schreef:

  Heftig!! http://www.bild.de/news/inland/sturm/norddeutschland-bereitet-sich-auf-orkantief-xaver-vor-33658748.bild.html
   
  Zie tweede video in dat artikel! Die eindigt ook met een vergelijking met 1962 toen in Hamburg 300 mensen om het leven kwamen!

 3. Thea van der Louw schreef:

  Ik wil daar liever geen kruis. Het lijkt dan net of we vernietigd gaan worden. Bedoel je Nederland zet er dan een rondje omheen

  • Leo schreef:

   Dank voor je feedback Thea en mijn excuses als het zo overkomt. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Ik wilde met het kruisje op een sneeuwdekkaartje treffend aangeven (wat ook in de tekst staat) dat de sneeuwhoogte niet doorgaat. Maar misschien was ook de combinatie met de stormvloed wat ongelukkig, onhandig van me.

 4. Spyfromthesky schreef:

  Gisteren schreef ik over de ganzen. Later op de avond hoorde ik ze weer overvliegen. Kortom, een drukke tijd.

  Dit kan in mijn ogen een echte voorboden zijn op wat komen gaat.

  20 december tovert GFS, ja wel in het gebied van veel te ver weg nu wel een laag bij de Azoren en een hoog onder IJSLAND.

  Volgens mij in deze berekeningen liggen de drukverdelingen voor een vorstperiode dan al wat beter. Nee, nog niet het ultieme.

  Rond 12 december wordt het dauwpunt waar de beer zich kan bevinden toch ook redelijk aangenaam voor hem.

  Maar, ja eerst die storm, een zware storm want dat zet daarna vaak de berekeningen op zijn kop.

  En ja, nu het nog niet glad is kan ik toch niet onderuit gaan.
  Ik zal het een beetje op zijn Piet Paulusma doen.

  Ik verwacht een te koude Kerst met 40% op sneeuwkansen.

  Spyfromthesky

  • Stefan Kaptein schreef:

   Die ganzen vliegen ieder jaar naar het zuiden, en dat is over 10 jaar nog steeds zo, dus daar zou ik niet te veel mijn hoop op vestigen. Maar het siert iedereen om hier toch een beetje toe te geven dat we met z’n allen ons teveel hebben laten meeslepen met de mooiste kaarten, en eigenlijk is dat tegen beter weten in. Nogmaals, ik wil die Jeroen van vorige week geen veren in zijn r…t steken, maar hij had het toch wel bij het rechte eind. Geen sneeuw, geen ijs, maar warm water, hoe spijtig ook. De kerstvakantie is over twee weken, en dat is behoorlijk snel, maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren (zie vorig seizoen). Laten we nu gewoon eens met z’n allen de gemiddelde kaarten wat meer vertrouwen dan die extremen (zowel naar boven als naar beneden) dan zal de teleurstelling misschien wat minder zijn. Natuurlijk is die meteofictie leuk, maar om daar nu zoveel waarde aan te hechten levert vaak teleurstelling op, maar dromen mag natuurlijk altijd. Duimen met z’n alleen dat de storm niet teveel schade zal aanrichten en dat de atmosfeer lekker wordt opgeschudt voor een mooie winter. Ik houd jullie op de hoogte vanaf de noordzee vanaf de Q4-A.

  • Ganzen die hun leefgebied in de LL hebben zijn allang richting zuiden vertrokken hoor, diegene jij ziet en/of hoort overvliegen zijn wellicht ganzen uit het hoge noorden, zij brengen bij ons de “zachtere” winter door. ’s Ochtends vliegen ze dagelijks vanuit hun slaapplaats naar weilanden en plassen in de ruime omgeving om daar hun voedselvoorraad in te slaan voor ze hun bedje (avond) weer opzoeken. 😉

 5. Een tip voor sint, pas op voor de wind!

  Waar is Ronaldo overigens gebleven?

 6. Hajo schreef:

  Leo beschrijft het goed…. die modellen zijn verrekte goed (itt tot klimaatmodellen) en ik vind als je een sneeuwstorm 10 dagen van te voren ziet en dan treft hij niet Nederland maar wel Duitsland precies volgens schema dat dit dan een FORMIDABELE voorspelling is. Heel veel van de onvrede over weervoorspellingen komt omdat er lokaal iets anders uitpakt terwijl grootschalig het scenario precies zo uitpakt als de modellen 10 dagen geleden al zeiden. Daar is de huidige situatie een perfect voorbeeld van.
   
  Wat 10 dagen geleden nog niet duidelijk was is wat we nu zien: dat het een fase behoorlijk zacht gaat worden in de Alpen. Nu goed maar dat is wederom 7-10 dagen vooruit en dat brengen we nu ook al in kaart.
   
  Eigenlijk verbluffend dus. En het zijn gewoon de modellen die het hem doen. Wij “lezen” die modellen. Eigenlijk laten weerdiensten die niet verder dan 5 dagen kijken een forse waarde van de modellen liggen. En geloof me dat in de B2B wereld (strooidiensten, windenergie) al die weerdiensten wel 2 of 3 weken vooruit kijken. Maar voor Jan met de Pet durven ze het niet omdat Jan met de Pet boos wordt als het lokaal anders uitpakt. Wij doen dus B2C wat de weerdiensten alleen B2B durven.

  • Stefan Kaptein schreef:

   Hier heb je ook weer helemal gelijk Hajo. En dat is eigenlijk ook wat ik in mijn eerdere stukje duidelijk wil maken, wij “leken” kunnen die voorspellingen zo ver vooruit niet goed handelen, en nemen dit al snel als de waarheid aan. En als het dan tegenvalt of niet geheel uitkomt op lokaal gebied dan is de teleurstelling erg groot. Zo ook bij mij. Maar laten we ons nu maar focussen op wat er morgen gaat gebeuren, ons platform is er klaar voor. Waar kan ik eventueel filmpjes of foto’s kwijt?

   • Eric schreef:

    Stefan, succes morgen…..

    En foto heel makkelijk via plaatjesdump.nl is erg gemakkelijk en dan link zetten in je bericht……

    Filmpjes laad ik op youtube en zet de link dan ook hier…..

    Overigens is het wel mooi kwalitatief uitermate teleurstellend …….die sneeuw die dagelijks op de kaarten stond en niet komt voor de ll en wat te denken voor de alpen en dan met name ONS gebied. Daar zou een bak sneeuw gaan vallen…nou ik reken eigenlijk op niks en wellicht is dat ook wel lekker ook….ga ff een paar dagen naar de camping en de opening meemaken. Ook nog naar kitzbuhel de nieuwe lift in jochberg bekijken en zeker die geweldige piste afdalen. Daar zal het komend jaar zeker drukker worden nu we verlost zijn van die oude meuk…..is echt een aanrader die piste van 1900 meter naar het dal ….je hebt geen benen meer over als je hem in 1 keer doorknalt…..

    Maar zoals ik nu de LT voorspelling zie zullen de meeste het met kunstsneeuw moeten doen. Als we dat nu met zijn alle volhouden dan slaat straks op het laatste moment het weer om en valt er een heuse dump……

   • Stefan Kaptein schreef:

    Succes op de camping Eric, en ik hoop dat het lukt op de computer van de baas om die foto’s of filmpjes te plaatsen. Anders stuur ik ze wel naar jou en kan jij ze misschien plaatsen als het mij niet mocht lukken. Ik ga mijn geraamte soppen en dan ga ik een paar uurtjes horizontaal om morgen het natuurgeweld te trotseren.

   • Eric schreef:

    Stefan, stuur maar door..ik plaats ze wel.

  • Joost Amsterdam schreef:

   Dat het een formidabele voorspelling is dat zal ik als leek (Jan met de Pet) niet betwisten. Wat ik wel betwist is dat de weermannen op deze site het vorige week over sneeuw in de lage landen hadden. Duitsland hoort volgens mij niet bij de lage landen. Zullen de weermannen toch voortaan hun tekst iets anders moeten formuleren.
   Dan raken de mannen met de pet wat geïrriteerd. Daar moet je als weermannensite ook tegen kunnen. Hoe formidabel jullie ook zijn.

 7. erwin schreef:

  Wederom geen beste EC pluim helaas….
  Ik zie voor 20 december geen winter in LL

 8. Spyfromthesky schreef:

  Hajo,

  Je link naar de Duitse site die is toch wel indrukwekkend. Ze maken echt vergelijkingen richting 1962. Windstoten t/m 190 km per uur. Extreem hoog water krijgen ze in hun Duitse noord-bocht.

  Het noorden zal mogelijk echt hun dieren al op hogere gedeelten moeten brengen.

  http://www.wetter.net/wetternews/wetter-nikolausorkan-bringt-den-winter-nach-deutschland-7333.html

  Zien de Duitsers het weerkundig zo dat deze storm de Winter naar Duitsland zal brengen?

  De naam van de stormdepressie is Xaver ( betekent schoon, nieuw huis) en is een Duitse jongensnaam.

  Onze schaatsers kunnen dan hard rijden in Heerenveen met zo een lage druk!

  Spyfromthesky

 9. jeroen schreef:

  Helaas, de sneeuw is van de kaarten.
  In de plaats daarvan houden we een windveld in de gaten.
  Spijtig voor ons blijkt het witte goud voor ons uit
  Het hoge noorden gaat er vandoor met de buit.
  In plaats daarvan word het vastsjorren en keringen worden gesloten.
  Echter de winter begint pas en is dus nog niet besloten.
  De voorbereidingen op zee bij stefan kaptein zijn in volle gang
  Op dat platform hoor je morgen alleen luchtgezang.
  Sint en piet krijgen het morgen zwaar op het dak
  Balanceren op de nokpannen lukt nooit met gemak.
  Xaver gooit roet in ons eten
  Dat zullen we met zijn allen gaan weten.
  Maar wees niet getreurd want na een storm van formaat
  Komt vaak een weersomslag vroeg of laat.
  De atmosfeer is dan vaak netjes weer schoon en vrij
  En geeft dan lucht voor scandihoogjes op een rij.
  Ik sluit af met dit betoog,
  En wens sint, Piet en ons allen een mooi nieuw weerbetoog.

  Was getekend, en door ecmw berekend 🙂

 10. Spyfromthesky schreef:

  @ Stefan,

  Kijk, het is geen sneeuwstorm. Maar zonder sneeuw hadden en hebben we wel de storm in het vizier toch wel lang geleden. Alleen nu ontwikkelt de storm zich razend snel en dit moet vanaf nu door iedereen gevolgd worden om goede maatregelen te nemen.

  In Duitsland schrijven ze al wel dat deze storm ook de winter brengt. Het zit dus wel dichtbij!

  Vergeet niet dat Nederland in de breedte maar een smal stukje is,

  Een optimist kan teleurgesteld raken als het altijd klopt!
  Sterkte op je platform en je zult ons mogelijk wel als eerste berichten.

  Spyfromthesky

  • Stefan Kaptein schreef:

   Ik laat het weten hoe het hier gaat verlopen. Iedereen trouwens sterkte morgen, en die winter mag van mij doorkomen.

   • Nick (Afkoeling) schreef:

    Had je in de zomervakantie in Estartit een onweer storm, en nu dit.
    Je weet het wel op te zoeken 😉
    Sterkte morgen!

   • Stefan Kaptein schreef:

    Dat klopt, in Spanje ging het ook even goed tekeer met dikke stuitersneeuw (hagel). Ze zijn uiteindelijk bij 250 deuken opgehouden met tellen in het dak van de auto bij het schade bedrijf. Doe mij dan maar een meter of twee sneeuw, mijn hobby is namelijk sneeuw scheppen. Kan ik geen genoeg van krijgen, vraag maar aan Eric. En ook dit jaar hoop ik de schep meerdere keren ter hand te moeten nemen op de camping in Brixen im Thale, maar in Nederland wil ik ook wel meerdere keren mijn oprit schoonscheppen. Laat maar doorkomen die sneeuw. Tot morgen allemaal……….

   • Jeroen Elferink schreef:

    He Stefan ! Ook op de camping in Brixen I. Th. ? 🙂 Waar neer ga jij weer ?

   • Eric schreef:

    Weet je stefan jij vind scheppen o zo leuk…..ik laat wel wat voor je over….maar dan moet het binnenkort wel gaan dumpen!!!

   • Eric schreef:

    Jeroen, bij jou padje richting wc dan eerste pad gelijk links aan het einde links op de hoek….

   • Roland Zwammerdam schreef:

    Mijn zwager zit nu op Dolwin Alpha. Zoals het er nu uitziet krijgt hij een full hit… Hoop dat hij mij updates stuurt. Zal hem er zeker om vragen.

 11. Jeroen Elferink schreef:

  Mijn Opa zei altijd dat het water eerst hoog moest hebben gestaan voordat de (winter)vorst pas echt het land in komt. Maar ja hoeveel waarde moet je je daar aan vast stellen. Vind de oude volks en boerenwijsheid altijd erg leuk om in te verdiepen

 12. Roland Zwammerdam schreef:

  Sprak mijn zwager net en hij zal proberen mij zoveel mogelijk foto’s en windmetingen te sturen. Golfhoogtemeting hebben ze niet, maar er wordt 13!!!!! meter verwacht. Top dal dus 26 meter.

 13. Roland Zwammerdam schreef:

  hij had een filmpje met 80 knopen… echt te vet

 14. Voorlopig geen sneeuw voor de LL dus dan maar genieten van ander lekkers: http://unofficialnetworks.com/10-historic-epic-cool-mountain-hotels-117422/ 🙂

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Prachtige gebouwen en wat staan ze op mooie plekken!
   Leuk ook die van de fam.von Trapp met die hele beschrijving erbij. 🙂 Ik hoor moederoverste in de film nog zingen : Climb every mountain … prachtig !

 15. Leo schreef:

  Bericht is bijna af 😉

 16. phil schreef:

  80% wordt er hier gesproken over de LL.
  Wat de weermannen vergeten is dat +/- de helft die deze site volgen ook interesse hebben over wat er gaat gebeuren op hun skivakantieplek. Volgens mij moet daar toch wat meer tijd aan besteed worden. De weerberichten over de LL kunnen we hier in Belgie & Nederland overal volgen ( televisie, radio, kranten, internet…etc ). Het buitenland zoals AT, IT, CH en DE is minder evident.

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   @Phil er wordt hier vanavond aandacht besteed aan een voor de LL niet alledaagse weersituatie die er aan komt. Verder goed lezen,dan kom je de berichten die jij wilt zien wel tegen .Er verschijnen er genoeg , vanuit diverse invalshoeken goed geschreven door onze gedreven weermannen !

  • Leo schreef:

   50%? Maak er maar 80% van! Dus dat we vergeten we niet Phil. Heb je dit bericht https://www.wintersportweerman.nl/2013/12/04/31755/sneeuw-gestolen-krijgen-sneeuwkanonnen-ultieme-test/(eerder vandaag?) wel gelezen eigenlijk? Daar staat echt alles wat e wil weten volgens mij.
   Ik heb er vanaond idd bewust voor gekozen daar ven niets over te melden, er valt immers niet zo veel (goeds) te melden en ik heb weinig aan het mooie bericht van Hajo toe te voegen.
   We schrijven idd ook over de LL, als er actualiteit is. Er is over gesproken het in aparte berichten te doen. Is dat wat?

   • Breunis (Nature Trail) schreef:

    Ik sluit mij aan bij de reactie van Keida, zie hieronder. Het is juist leuk om de verbanden tussen het weer in de LL, Duitsland en de Alpen te zien. Of juist de verschillen in het weer tussen de verschillende gebieden.
    Hajo schetst altijd een mooi totaalplaatje. Aparte berichten is ook niet alles.
    Qua sneeuwval wordt het tot en met zondag echt wel spectaculair in Sauerland, de Harz, Thüringen en het Erzgebirge!
    Ik verwacht in de Harz meer dan 50 cm sneeuw.

  • Er ging de voorbije dagen idd veel aandacht uit naar de LL, omdat er ook voor onze regio enkele dagen terug sneeuwval verwacht werd. Iedere bezoeker en deelnemer aan deze website heeft een hart voor wintersport, de meeste leven en werken in de LL en gaan ieder jaar hun favoriete hobby beoefenen in de Alpen. Maar als wintersportliefhebber ben je heel blij wanneer je ook een keertje al die witte pracht van dichtbij kan beleven; in je voor of achtertuin. 😉

  • Keida schreef:

   phil,


   Nou ga ik een beetje kritisch zijn, maar hoe lang kom je nu al hier op de site?
   Deze discussie is er ieder jaar, en ik vind (mening) dat er nu juist een goede verhouding is gevonden tussen Alpen en LL.
   Als het in de Alpen even niet interessant is, dan kijken we naar de LL en andersom.

   Ikzelf vind beide interessant, maar concentreer me meer op de LL, en let meer op de sneeuwhoogte van het gebied waar ik op wintersport ga. Anderen kijken alleen naar de Alpen. Iedereen mag doen wat hij wil.

   Ik vind het dus ook niet terecht dat je stelt dat er meer tijd besteed moet worden aan de Alpen, of dat er 80% over de LL gaat. Dat is gewoon aantoonbaar niet juist. En Wintersport is niet alleen Skien, maar ook schaatsen, ijszeilen, of langlaufen en dat kan ook prima in Nederland.

 17. Eric schreef:

  Nog ff wat linkjes naar filmpjes om er toch weer een beetje in te komen.

  http://m.youtube.com/watch?v=I20uqIBhKIM
  http://m.youtube.com/watch?v=BlQwoTS8R0I

  En het komt allemaal goed deze winter.

 18. Eric schreef:

  Kirsten het komt uit eindelijk altijd goed…..als de komende tijd we kunnen overbruggen met sneeuwkanonnen in de alpen dan is dat prima…..

  Van het weekend ben ik ff in de alpen. Begin van de week dacht ik dat wordt alleen maar slecht zicht en sneeuwbril op…..

  Nu is het vd kaart en wordt het een ander verhaal. Geen thermo ondergoed, zonnebril op en fantastische zon en blauwe lucht let maar op….ik vind het prima…..

  En die sneeuw……pas maar op ….heb een keer in 3 dagen elke dag 1 meter gehad…dat is het ook niet. Skigebied dicht en in je appartement zitten….

  Ik heb al is uitgesproken om een tegeltje te maken met de teksten van @ab……iets van omarm de onzekerheid….je wordt er zielsgelukkig van…….

 19. martie van den brand schreef:

  luitjes van wintersportweerman
  jullie maken het wederom spannend dan.
  enkele dagen geleden kwamen jullie met een bericht
  het gaat vanuit het noorden sneeuwen wellicht.
  Mijn kinderen en ik zijn sneeuwfanaten
  en het weer laat me deze keer in de steek laten.
  Heb voor mezelf echte snow boots aangeschaft. het wordt dikke vette regen, wie had dat nog verwacht.
  hayo vanuit de bergen, en stefan kapitein van een flatform.
  de replys waren enorm.
  wat te denken over de ganzen.
  ze gaan gewoon, en zien hun kansen.
  spy from the sky is voor mij knijter.
  alleen, net die warme uitbijter.
  en dan hebben we ook nog die Ab.
  ik adoreer hem, tís geen grap.
  Ik weet dan mijn spelling is niet optimaal,
  maar wel waar te halen mijn weer verhaal.
  Hoop zo op een echte witte kerst, dat is wat ik mijn kinderen beloof.
  Voor mij al 20 jaar een wens die ik zo graag wil schenken aan mijn gezin, shit ik ben nu niet meer aan het rijmen. mijn vrouw vindt witte kerst een vloek dat wel. dus kom maar op met die sneeuw, dat wel.
  Ik volg jullie al meer dan een jaar, zonder te reageren.
  omdat ik niet kan mee discussiëren.
  Maar geweldig vindt ik wel.
  na een lange dag werken even kijken op deze site, dat wel.

  Ga met z’n allen zo door dames en heren, tís maar om het tij te keren

 20. Keida schreef:

  Was GFR 18h al besproken met stuk koudere nachten voor de LL?
  Vanaf 10 december rond 0 in de nachten.
  Zie geen extra sneeuw voor de Alpen

 21. Leo schreef:

  Nu opmerkelijke verschillen en vooral toename van de sneeuwkansen in de modellen. GFS en HIRLAM 18h zijn behoorlijk positief 🙂 Eerste sneeuw volgens GFS vanavond 17h in Friesland en Groningen. HIRLAM: vanaf 21h, in eerste instantie vooral Noord- en Zuid-Holland. Droge sneeuw, in combinatie met de harde wind; barre omstandigheden! ECMWF 12h doet alleen regen. Spannend!

 22. Interessant stukje over de overstromingen van destijds, laten we ook deze niet vergeten want dat was zo goed als in mijn achtertuin.
  Ruisbroek is een dorp en een deelgemeente van Puurs waar ik dus woon, Ruisbroek ligt voor mij net om de hoek; enkel Rijksweg N16 oversteken en 500m verderop ben ik daar waar zich in 1976 een waar drama afspeelde t.g.v. een NW storm:
  http://www.tv-visie.be/inhoud/belgie/binnenkort-in-thuis_13115/
  http://www.gogkbr.be/index.php?page=overstroming-76

 23. laten we ook de actuele temperaturen niet uit het oog verliezen:

  temps.jpg

  😉

 24. Ab schreef:

  GEM 00u houdt stug vol in een scandi hoog na 10dec. in vergelijking met GFS 00u die op zijn beurt nog steeds aan een euro hoog denkt. En UKMO 00u neigt meer de richting van GEM omdat daar de kern noordelijker is gepositioneerd dan GFS 00u. Nog steeds onzeker allemaal!!.
  Fijne sinterklaas feest voor iedereen die het viert

 25. Spyfromthesky schreef:

  De mijter en de zwarte pieten mutsen,
  die waren snel verdwenen ondertussen.

  Een windvlaag heeft het gedaan,
  ze waren allemaal ontdaan.

  Zo konden ze niet aan het werk,
  ze gingen snel terug naar de bischopskerk.

  Spyfromthesky

 26. Stefan Kaptein schreef:

  Goede morgen allen.
  Op dit moment al windkracht 8 tot 9 uit het zuidwesten 30 km uit de kust t.h.v. Petten.

 27. Frederik_Dendermonde schreef:

  @ Breunis/Nature Trail (en bij uitbreiding iedereen met ervaring in Noorwegen). Ik zag jouw reactie om mijn post pas deze ochtend. We trekken met 9 mannen (we vieren onze 40 ste verjaardag en laten echtgenotes en vriendinnen thuis :-)) richting Halingdal, Al, halverwege autostrade Bergen-Oslo. We zijn allen sportief maar we zitten met zeer ervaren skiërs en quasi beginners. Het idee zou zijn zowel Alpine ski te doen (beperkt skigebied maar wel met één van de meest uitdagende slalom pistes van Noorwegen) als cross-country skiing. Voor dit laatse zou ik een plaatselijke gids boeken. Mocht je tips hebben of mensen/organisaties kennen…graag !

 28. March schreef:

  @Leo: goed verhaal, mooi geschreven! Past in het rijtje van smeuige vertellers als Hajo en Finn.

 1. 5 december 2013

  […] brengt Sint de storm met sneeuw in Duitsland. Leo’s berichtvan gisteren zet datin zijn verband. En daarna komt een warme rug over Europa als een brug. Al snel is het strak blauw, maar waar […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.