Eifel – Foto: Michael Hübner

Wetteronline laat hierrr zien hoe heftig het in Duitsland al in het heuvelland gesneeuwd heeft. Ik heb nog geen meldingen van sneeuw in de Lage Landen gezien. In de Ardennen heeft het vast gesneeuwd. In Limburg ook?

Schotland

In Schotland in elk geval wel!

Algerije

En in Algerije. Dat is uitzonderlijk voor oktober.

Ifrane Marokko

En in Marokko.

Marokko Midden-Atlas

Idem Marokko. Waar de media het afdoen alsof het niets is. En natuurlijk heeft het ook in Spanje gesneeuwd. Een start die lijkt op de ijzige superwinter in Spanje afgelopen jaar. De Spaanse media zwijgen dat dood.

En snel over naar de prognose. We zien geleidelijk een overgang naar vorst in het Amerikaanse model. Kurkdroog allemaal.

We gaan nu eerst naar teflon. Dat is dus genieten op de meeste plaatsen in Europa. Behalve Groot-Brittannië. Een hopeloze klimaatzone.

En dan zien we deze cliffhanger! Oostenwind die sneeuwvlokjes meevoert. Dikke nachtvorst. Overdag heerlijk Wim Hof weer. Siberië in een T-shirt! Ik ga nu rennen om mijn vliegtuig te halen. Kom later vandaag terug!

PS Dit is geen kattenpis!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

33 reacties

Gesloten voor reacties.