Sneeuwval Franse Alpen Meteoalerte

Klik voor grotere kaart

Bovenstaande foto is een screenshot gemaakt van de oorspronkelijk Canadese website Meteoalerte. Sinds enkele jaren hebben ze ook een pagina gelanceerd voor Frankrijk. Als je naar de website doorklikt vind je bovenstaande interactieve kaart terug. De reports worden door locals verzorgt die de huidige condities in korte berichten delen. Zelf neem ik deze site altijd even mee op dagen dat het sneeuwt in de Alpen. Het is erg gaaf om op deze manier de verschillen in sneeuwval tussen gebieden op relatief korte afstand van elkaar te volgen.

Ook vandaag zien we weer een hoop meldingen van sneeuwval tot in het laagland. Perfect te zien is de neerslagband die zich op dit moment van Marseille tot Dortmund uitstrekt . Ook op de radar is deze prachtig terug te vinden. Zoals de meldingen laten zien sneeuwt het naast Zwitserland ook weer dik in de Franse Alpen.

Hieronder  een serie webcams die dit ook prachtig laten zien.

[fbphotos id=312908908743321]


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

5 reacties

Gesloten voor reacties.