Overal waar we kijken valt de sneeuwval tot nu toe tegen zoals hierboven in Valmorel.

Wel hebben we de lage sneeuwgrens te pakken zoals hier te zien in Innsbruck.

Bij mij thuis is ook alles mooi wit geworden en ben ik erg benieuwd hoe de pistes zijn. Er staan zo weer klanten op me te wachten die ik mag verblijden met een sprong in hun skitechniek.

We krijgen vanaf morgen ook in Oostenrijk weer absurd mooi Kaiserwetter en gelukkig voor mij staan de passagiers voor mijn tandemvluchten in de rij. Hoe leuk om met lezers van deze website te kunnen vliegen. Hierboven het eerste moment in de berekening waarop weer een front doordringt. Voor de Lage Landen prut natuurlijk.

Dan begin februari dit! Dat is dan meteen ook de cliffhanger van het Amerikaanse model. Met weer een bak neerslag en sneeuw ook voor Spanje. Ach we gaan heus nog een keer echte winterse perikelen meemaken en ook heus wel nog een echte megadump zien in de Alpen. Vooralsnog even de focus op de Weissensee… ook hier hebben zich nu diverse lezers gemeld die er samen met mij zullen zijn…. het begin van een traditie? Eerst maar eens die 200km overleven…. zal ik daarna nog op m’n ski’s kunnen staan? De eerste dagen amper vrees ik…

Afsluitend nog dit mooie plaatje vanuit een onbekend gebergte. De Wildalpen niet ver van Wenen! Fijne dag allemaal…


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

78 reacties

Gesloten voor reacties.