Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Sneeuw, schnitzels en skiverleih in Sauerland

check ook eens

22 Reacties

 1. jeroen schreef:

  meermaals een dag op en neer gedaan in het weekend. Prima daar !! en vooral: NIET duur

 2. snowqueen schreef:

  nog een tip: ‘s avonds naar de Stube van de bierbrouwerij in Willingen, het Willinger Brauhaus. Je kunt er ook eten en ze hebben soms grote feesten

 3. Wim schreef:

  Paar filmpjes van mij en van mijn zoon in Willingen enkele jaren geleden
  https://www.youtube.com/watch?v=10kwO3wAuMg

 4. Oelie schreef:

  Winterberg vele jaren geweest, vanaf mijn 12de jaar (mmmmhhhh toch al weer 27 jaar geleden)
  Ik kan mij geen andere rit herinneren dan hoe hier beschreven wordt. Groen, groen, groen en dan de bocht om hey sneeuw!!
  tegenwoordig moet je geluk hebben. Last minute boekingen komen nu veel meer voor. Joh er ligt sneeuw gaan we dit weekend ff….
  Het blijft goed aan te rijden, vanaf het westen 4 uurtjes. En altijd gezellig druk.
  Veel plezier ieder.
  Dit jaar wat zuidelijker naar de Allgau (Oberstdorf). Ben benieuwd hoe dat zal zijn.

 5. Maurice schreef:

  Ik wil gewoon nog ff een dagje!!!!!!!! Ff (bijna letterlijk) de sneeuw proeven. We hebben dit jaar kerst gevierd in Winterberg en dagje Willingen gedaan. Geen sneeuw maar wel een heerlijk sfeertje. Met sneeuw absoluut beter en leuker maar heerlijke dagen gehad. Volgende kerst ga ik zo weer…

 6. marijn schreef:

  Vorig jaar een (studie)dag met onze kids (toen 5,5, 7 en 8) geweest. Erg leuk daar de gondel is top. De skipassen voor 6 personen kosten bij elkaar toen ongeveer 75 euro (na 11.30 middagtarief). Op die dag was het helder zonnig en lekker koud (-5 ongeveer). Horeca idd allemaal lekker dichtbij. De gondel is echt super voor ons zessen…..in stoeltjesliften moeten wij met ons gezin vaak hopen dat er iemand een oogje in het zeil wil houden. Voor ons een volwaardig mini skigebied. Wij komen graag nog eens terug

  • Roger schreef:

   Inderdaad, zo’n stoeltjeslift met kinderen blijft altijd een beetje spannend. Daarom is die gondel ideaal. Slim inderdaad om een studiedag van school daarvoor te gebruiken. Ideaal om de drukte te vermijden.

 7. Marlies schreef:

  Even helemaal off topic maar dat skipakje van Hugo komt me heeeeeeeeeeeeel bekend voor. ga even op zoek of ik nog een foto heb van mijn dochter zo’n 11 jaar geleden.
  Leuk verhaal trouwens, ben er zelf nog nooit geweest. Wie weet een keer een last minute. Dank je wel voor het delen Roger.

  • Roger schreef:

   Hahaha, misschien is het wel hetzelfde pakje. Wij hebben hem ook weer gekregen. Ik wil er niet teveel geld voor uitgeven, want volgende jaar past hij het pak al niet meer. Ik denk zo maar dat sommige van die pakken wel 10 kinderen meegaan 😉

 8. tellen schreef:

  Heel mooi artikel. Ik vertrek zaterdag ook voor het eerst met mijn kids, 5 en 4. Onze kleinste van 21 maanden blijft nog bij oma.
  Sinds de geboorte van onze oudste zijn we niet meer gaan skieen en zitten echt wel te wachten tot we weer op de pistes staan. Collega’s en vrienden gaven altijd aan dat te jonge kinderen onvoldoende kracht in de benen hebben om (in ‘plug’) te remmen en stoppen.
  Ook ik zit met het dilemma, leer ik het ze zelf, of stuur ik ze naar de school? Ik heb een diploma waarmee ik les mag geven (Ostereichische Schischule), maar ik betwijfel of ik streng genoeg kan zijn.
  We gaan naar Hinterthiersee, een boeregat nabij Kufstein. Ik ben er zelf 15 keer naartoe geweest als kind, en altijd meer dan voldoende sneeuw gehad.
  Ook bij mij is de reactie van de kids een grotere onzekerheid dan het weer of sneeuw dus.

 9. Marco schreef:

  Leuk stuk Roger. Moet echt eens die kant op.

 10. Miente schreef:

  Lang geleden ben ik 2 dagen in Willingen geweest. Mooi voor even tussendoor. Misschien dat we volgend jaar ook gaan proberen te ontdekken wat ons zoontje van de lange latten vindt. De kans is dan groot dat we dat in Willingen gaan doen.

 11. Alex schreef:

  Dank voor dit artikel. Mooi gebied als je niet al te veel tijd en/of geld hebt en toch wilt genieten van een wintersport.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.