Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Sneeuw Oostenrijk beter dan verwacht inclusief laag dauwpunt verzekering

check ook eens

29 Reacties

 1. Jochem schreef:

  Sneeuwt wel flink in het salzburgerland nu, die BV is binnen denk ik zo Hajo!

 2. Achensee fan schreef:

  @hajo …. Mooie foto’s, nog 4 weken maar de voorpret is dankzij WSWM al dik begonnen.
  Kleine verbetering bij de eerste foto….. Pertisau ligt bij mijn weten echt in Tirol.

 3. Carl schreef:

  Cervinia pak minder. Ze beslissen morgen of ze komende week meer gaan opendoen. Er is wel sneeuw gevallen, maar veel teveel wind. Waarschijnlijk 1ste en laatste keer dat we de zuidkant kiezen. Zwaar teleurgesteld

  • Patrick schreef:

   Breuil-Cervinia zelfs sneeuwarm! Vorig jaar bijna naar toe gegaan. Dit jaar niet geboekt en rustig afwachten tot 10 of 15 december. Scheelt een hoop grijze haren en hartritmestoornissen 🙂 . Je ziet het, sneeuw valt altijd op de plek waar je … niet … hebt geboekt. In ons geval kan het tussen FR, ZWI, OOS of IT worden. Ook leuk die verassing.

   • Jeffrey1979 schreef:

    Vorig jaar me serieus druk gemaakt (gekozen voor zuid ruim op tijd geboekt vanwege groep grote in voorjaars vakantie) Prima kunnen skien ondanks dat het op z’n zachtst gezegd echt geen zuidkant winter was! Dit jaar weer gekozen voor zuid! Reden: 1. het loopt toch wel los, nog zoveel weken tot de vakantie 2 genuadepressies en alles is vergeten. 2. Ze zijn kampioen in kunst sneeuw maken. Relax komt in orde! Helaas lag er niets in het dal dat was sfeer verlagend (tot we halverwege de week in een sudstau kwamen 😉 )

    • Patrick schreef:

     Ik had/heb het in ons geval om de eerste Kerstweek, dus vanaf 19 december, en niet over de Krokus eind februari. Dat is een groot verschil.

     • Jeffrey1979 schreef:

      aha, sorry nee dan begrijp ik het. Hou de moed erin! Dat de kanonnen niet aanstaan is idd vreemd. Het weer station in de buurt geeft -1.6 aan: http://www.weatherlink.com/user/macugnaga maar dat kan met de ligging te maken hebben, heb niet naar de hoogte gekeken. Wat ik wel weet van de zuidkant is dat ze minder sneeuw momenten hebben maar dat de Stau vaak heftiger is vanwege de middellandse zee zo dichtbij, dus houd moed!

    • Carl schreef:

     Zelfs de sneeuwkanonnen staan niet aan. Dat begrijp ik helemaal niet. Op een week krijgt een skigebied heel veel klaar. Nee, dit is balen. Ze doen ook geen moeite zeiden ze. Tis te vroeg op het jaar, tegen kerstvakantie dan begint ons seizoen. Ja, als ik wist dat ze zo gingen reageren dan zou ik niet daar geboekt hebben.

     • Jeffrey1979 schreef:

      Dat is een vreemde reactie voor een commercieel bedrijf… Nou moet ik eerlijk zeggen dat ze pas aanspringen bij een bepaalde temp. In “mijn” gebiedje stonden ze vanochtend aan, gedurende de dag uit en om 17:00 weer aangesprongen actuele temp op 2500 -10. In andere gedeeltes van hetzelfde gebied hebben ze de hele dag staan blazen. Maar die gaan zaterdag ook gedeeltelijk open. cm of 5 a 10 natuur sneeuw en de rest kunst.

     • Joke, Riederalp schreef:

      Water te kort?!!! En als je in dat gebied wilt skien kan je beter voor Zermatt kiezen die leveren wat ze je beloven……..Italianen blijven italianen (wel heel gezellig en lekker eten)

  • nils schreef:

   ohoh… Vorig jaar voor kerst was het daar ultiem!! terwijl de Noordkant het moeilijk had. Wij hebben toen een dag voor vertrek pas gebeld voor een apartementje!

   • carl schreef:

    ondertussen een bericht gekregen van Zermatt. Wel tof dat ze reageren.
    Ze zullen komende week 8 pistes extra opendoen. Voor Cervinia idem.
    Sneeuwkanonnen staan ondertss aan. Afwachten en duimen dat moeder natuur vant weekend iets meer laat vallen. Verwachting +/- 10cm.

    • nils schreef:

     Gelukkig! ze zijn daar ook niet echt gewend om kunstsneeuw volop te spuiten. Meestal meeeeer dan genoeg. Zelfs op 29 april 2009 daar geweest. 1.5 meter gedumpt in 24 uur… de weg naar cervinia 12 uur afgesloten. daarna 3 dagen fan tas tisch geboard in de brandende zon!! (en op 3 mei lag ik in de middellandse zee op 3 uur rijden!!)

 4. Robert schreef:

  Kaarten van 8 en 9 december….zijn nog 12/13 dagen…kan nog veel gebeuren…eerst maar eens genieten wat er nu valt en gevallen is!

 5. Robert schreef:

  Ziet er goed uit dacht ik zo! <et wat er vandaag nog valt en de sneeuw van komend weekend, gaat Hajo zijn BV wel halen!

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/4381969845.jpg

 6. nils schreef:

  OHHH wat erg dat de voorspelling niet klopte en dat er nu teveel sneeuw valt 🙂
  foei Hajo! 😉

 7. optimistisch schreef:

  gestopt met sneeuwen in frankrijk? Nou Hajo, dat is niet helemaal waar. In val thorens komt het de hele dag al flink naar beneden:
  http://www.valthorens.com/nl/live/livecams–webcams/webcam-folie-douce—plein-sud.418.html

 8. Snowman schreef:

  GFS12 komt na 2 slechte runs nu weer met hoge druk boven Scandinavie als Sinterklaascadeautje, wind bij ons in de oosthoek een aanzienlijk kouder. Afwachten maar weer!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Tja de GFS 12.00 weer he… eigenlijk sla ik deze run meestal over omdat het in mijn beleving te vaak een fantasierun is gebleken …..
   We zullen zien… gok dat in latere run de hoge druk een stuk lager ligt…

 9. den schreef:

  8daagse gfs pluim nl
  [img]http://s6.postimg.org/mx2lvledd/plot_26nov_52_365_1.png[/img]
  opnieuw gaat gsf voor winterweer na 5december.
  ben benieuwd waar ec straks mee komt.

 10. Bob schreef:

  Komt er bij eem scandihoog ook sneeuw kijken? Of alleen maar koude en droge lucht uit het oosten?

 11. Frederic schreef:

  En iemand de GEM12 al gezien. Ook een dik Scandihoog op lange termijn 🙂

 12. Frederic schreef:

  En hier de kansen op een Scandihoog volgens EC

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.