krimmler2611

Het is strijden om de mooiste foto van de dag natuurlijk. Deze van de hoogste waterval van Oostenrijk – de Krimmler waterval – bij Krimml in de Zillertal Arena doet zeker mee om de prijzen. In dit bericht verzamelen we plaatjes die ons blij maken en die ons ook tonen hoeveel er overal valt. Onderaan een optimistisch geluid op basis van de te verwachten lage dauwpunten.

pertisau2611

Pertisau in Tirol

isskogel2611

De Isskogel boven Gerlos in de Zillertal Arena

obertauern2611

Obertauern waar Hajo & crew morgenavond zitten

lech2611

Het Koninklijke Lech am Arlberg

diedamskopf2611

Diedamskopf in het Bregenzer Wald in Vorarlberg

golm2611

Golm bij Tschagguns in het Montafon in Vorarlberg

kristberg2611

Kristberg in Montafon in Vorarlberg

zellamsee2611

Thumersbach tegenover Zell am See Kaprun

stmartin2611

St. Martin am Tennengebirge

kleinwalsertal2611

Kleinwalsertal in Vorarlberg (Zafernalift)

mega_2alpes2611site

Les Deux Alpes

In de Franse Alpen is de sneeuwval gestopt. In de noordelijke Franse Alpen is het erg mistig. Naar het zuiden toe zien we de “oogst”. Verder naar het zuiden en aan de Italiaanse kant valt er niets helaas.

5kmwarm

In GFS06u zeer warm en stabiel op 5km hoogte (slechts -10ºC)

1500warm

Op 1500m altijd nog +5ºC

middagwarm

’s Middags zelfs in de dalen richting +5ºC

dauwpunt

Maar ’s middags een dauwpunt van -12ºC vanwege extreme droogte

Kortom: we zien hier een dauwpunt verzekering: als er een warme rug komt… dan wel een droge… en daardoor zeer conserverend voor de sneeuw die er al ligt en ideaal voor verdere kunstsneeuwproductie zelfs als het dooit!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.