Hierboven zien we Obertauern in 24 uur mooi wit worden en dat midden oktober is tof. Op 18 november gaat dit hoog gelegen skigebied in het Salzburgerland al open! Zie hierrr.

Het is niet zo veel hoor. Zeker geen dump. In Zwitserland schijnt de zon alweer …

… maar dat is dan meteen ook om door een ringetje te halen.

Willen we meer sneeuw zien moeten we naar de Verenigde Staten. Daar in het oosten echt exceptionele oktobersneeuw. Van Montana tot New Mexico!

https://twitter.com/DocAtCDI/status/1448093002770038791

Die thundersnow gehoord? Dat is een van de meest bijzondere natuurfenomenen die ik ken. Hoop het snel weer eens te horen. Mogen ze op mijn begrafenis afspelen zo’n video en dan met grote subwoofers die de donder aankunnen. Begrafenis in het wit met champagne!

In de Alpen is de echte inval van de winter nog steeds ver weg. We gaan eerder even een teflonfase in nu. In het weekeinde wordt duidelijk of het echt een langdurige teflon wordt of dat de depressies er toch doorheen prikken. Dus ….

Moeten we als skiërs en snowboarders nog even creatief zijn zoals de speedflyer in deze nieuwe video. Wel gaat zaterdag al de Jaap Edenbaan open en vast ook nog andere ijsbanen. Can’t wait.

Fijne dag!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Martijn · 13 oktober 2021 op 22:28

18 november gaat het pas open…

    Hajo · 14 oktober 2021 op 09:27

    Thx. Verbeterd.

Gesloten voor reacties.