Hierboven zien we Obertauern in 24 uur mooi wit worden en dat midden oktober is tof. Op 18 november gaat dit hoog gelegen skigebied in het Salzburgerland al open! Zie hierrr.

Het is niet zo veel hoor. Zeker geen dump. In Zwitserland schijnt de zon alweer …

… maar dat is dan meteen ook om door een ringetje te halen.

Willen we meer sneeuw zien moeten we naar de Verenigde Staten. Daar in het oosten echt exceptionele oktobersneeuw. Van Montana tot New Mexico!

https://twitter.com/DocAtCDI/status/1448093002770038791

Die thundersnow gehoord? Dat is een van de meest bijzondere natuurfenomenen die ik ken. Hoop het snel weer eens te horen. Mogen ze op mijn begrafenis afspelen zo’n video en dan met grote subwoofers die de donder aankunnen. Begrafenis in het wit met champagne!

In de Alpen is de echte inval van de winter nog steeds ver weg. We gaan eerder even een teflonfase in nu. In het weekeinde wordt duidelijk of het echt een langdurige teflon wordt of dat de depressies er toch doorheen prikken. Dus ….

Moeten we als skiërs en snowboarders nog even creatief zijn zoals de speedflyer in deze nieuwe video. Wel gaat zaterdag al de Jaap Edenbaan open en vast ook nog andere ijsbanen. Can’t wait.

Fijne dag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Martijn · 13 oktober 2021 op 22:28

18 november gaat het pas open…

    Hajo · 14 oktober 2021 op 09:27

    Thx. Verbeterd.

Gesloten voor reacties.